Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Insändare
Insändare: Kunde de inte ha fått åka till VM en sista gång?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jacob Hård får kommentera från hemmaplan.

Bild: Arkivbild

Annons

SVT har tagit beslut om att inte skicka ner sina kommentatorer och experter till kommande längd-VM och skidskytte-VM. Anledning: Det är alldeles för riskabelt i dessa coronatider. Detta trots att det är det sista mästerskapet på länge som SVT ansvarar för.

Nästa år och framöver kommer Nordic Entertaiment Group AB eller Nent Group som de kallas att ansvara för Världscupen och alla mästerskap, det vill säga OS och VM. Man kan ju tro att det är något bolag från musik och nöjesbranschen men de ska tydligen ro detta iland.

Annons

Annons

Det är reklam-TV på högsta nivå så tävlingarna kommer sannolikt att bli väldigt sönderhackade. Så fort de får chansen bryter de för reklam. Om SVT åtminstone hade kunnat skickat sin ordinarie besättning till mästerskapen i år för lång och trogen tjänst det är sista året de ansvarar för sändningarna och inte inte gått i ledband med Folkhälsomyndigheten som de tycks göra.

Nu får Jacob Hård och Anders Blomqvist samt Ola Brännholm, Helena Ekholm och Björn Ferry sitta tryggt isolerade i TV-huset på Gärdet och kommentera tävlingarna långt ifrån verkligheten. Hade det verkligen varit en sådan stor smittorisk att skicka ner dessa till tävlingarna?

Man hör ju tydligt och klart att de är hämmade när de inte är på plats och kan känna den rätta pulsen. När man ser hur mycket folk Nent Group har i Egypten för att kommentera handbolls-VM undrar man verkligen hur bolagen resonerar. Dessutom spelas handboll inomhus där smittorisken är mycket större än ute i friska luften.

Bakläxa SVT

Annons

Annons

Till toppen av sidan