Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ni i trean är absolut inte bortprioriterade

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sofia Nordell Kvarnebrink, rektor på Vasaskolan.

Bild: Arkivbild

Annons

Svar till Arg trea på Borgarskolan och Wilma Högberg:

Utifrån Folkhälsomyndighetens beslut att förlänga rekommendationen om fjärr- och distansundervisning har vi, Borgis, Polhem och Vasa, valt att under de tre kommande veckorna ta in en årskurs i taget för att ha undervisning på plats i skolan.

Annons

Annons

Du/ni är absolut inte bortprioriterade. Anledningen till att vi inte valde att låta årskurs 3 komma tillbaka till skolan först beror på flera olika aspekter. Ni elever i årskurs 3 är de som allra bäst behärskar studier via fjärr- och distans, ni har också den mognad som krävs för att klara av att ta det ansvaret. Eleverna i årskurs 1 har inte samma vana av fjärr- och distansundervisning och dessutom är det många i årskurs 1 som inte varit på skolan sedan höstlovet.

De insatser som görs handlar om att minska risker för smittspridning och samtidigt säkerställa en bra undervisning. Det innebär att vi även fortsättningsvis har kontinuerlig avstämning med regionens smittskyddsläkare om nuvarande planering och ser över den. Skolan utvärderar insatserna kontinuerligt och förändringar kan komma att ske avseende behov av närundervisning

Självklart är alla elever olika och har olika behov. Om du eller någon annan känner oro för sina studier ska du/ni direkt vända er till er mentor eller biträdande rektor så att vi kan ge det stöd som behövs. Vi kommer att, så som vi hittills har gjort under perioden vi haft distansundervisning, fortsätta att i första hand ge medgivande för närundervisning för elever i årskurs 3.

Mikael Englund

rektor Borgarskolan

Bo Nordqvist

vik rektor Polhemsskolan

Sofia Nordell Kvarnebrink

rektor Vasaskolan

Annons

Annons

Till toppen av sidan