Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi vill inte behöva stå i kö till Komvux nästa termin

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sju elever på gymnasieskolorna svarar skolornas rektorer.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Svar till Vasaskolans, Borgarskolans och Polhemsskolans rektorer: När vi läste er insändare blev vi lite frågande. Vi undrar bland annat om ni vet hur, när och om den tredje vågen kommer att slå? Och vet ni hur den nya virusmutationen är?

Att ni vågar chansa och låter oss treor komma tillbaka sista veckan är i vår mening helt sjukt. Ingen vet hur coronaläget ser ut då. Ni påstår att vi inte är bortprioriterade, men det är en lögn när ni väljer att chansa på det där viset.

Visst ni kanske prioriterar vissa treor som har speciella behov men det kommer inte hjälpa oss som inte har ”speciella behov” att få godkänt i våra kurser och gymnasiearbeten som vi just nu många gånger sitter ensamma, utan hjälp och kämpar med. Dessutom var detta första gången vi fick höra från er rektorer att det ska finnas möjlighet att komma till skolan, detta är alltså inget ni gått ut med till oss elever tidigare.

Annons

Annons

Och om det nu skulle vara så att man får komma till skolan för att man känner sig orolig eller vill ”knyta an”, varför får inte vi treor som uppenbarligen känner så komma till skolan? Där har vi alltså en lögn till.

Att ni som inte har någon aning om hur det känns att faktiskt ha hemskola sitter och säger vilken årskurs som klarar av det bäst låter för oss helt sjukt. I början av hemskolningen klarade alla vi sju samt våra vänner och klasskamrater hemskolan bra då det ännu inte hade tärt på våra psyken. I dag efter över fem månader av hemskola och mer än åtta månader hemma om man räknar alla lov, vaknar vi varje morgon utan motivation och ork. Detta medan våra syskon, släktingar och vänner som är 03:or och 04:or berättar att de inte alls tycker det är jobbigt.

Ni märker dessutom själva vilka det är som klagar och vill tillbaka till skolan. Vi 02:or visar ett starkt intresse för vår skolgång. Varför tar ni då inte oss seriöst och låter oss komma tillbaka före dem som tycker att hemskolningen fungerar bra?

Vi har bara ett fåtal månader kvar i skolan nu. Tänker ni satsa de månaderna på elever som har tre och fem terminer kvar att ta ikapp denna tid på?

Vi har aldrig tidigare påstått att vi är bortprioriterade utan vi undrar varför ni väljer att inte prioritera oss när läget ser ut som det gör. Just nu känns det som att det för er är en prestigefråga att vi som är unga vuxna ifrågasätter era beslut...

Annons

Tänk om nu och tänk på Gävles framtid, vi vill inte behöva stå i kö till Komvux nästa termin. Vi vill kunna gå ut gymnasiet med en godkänd examen om fyra månader.

Emma Moa Almström

Lidia Fernandez

elever Vasaskolan

Saga Myléus

Wilma Högberg

Klara Landström

elever Borgarskolan

Jenna Pyhälä

elev Polhemsskolan

Annons

Annons

Till toppen av sidan