Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi sitter inte och gissar hur det går för er elever

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sofia Nordell Kvarnebrink, rektor på Vasaskolan.

Annons

Svar till Emma Moa Almström, Lidia Fernandez, Saga Myléus, Wilma Högberg, Klara Landström och Jenna Pyhälä: Nej, vi vet inte om, hur och när den tredje vågen kommer eller hur den nya virusmutationen är. Det är heller inte vårt uppdrag eller ansvar att spekulera i det.

Annons

Annons

Vi följer Gävle kommuns beslut att följa våra myndigheters råd och rekommendationer och samverkar kontinuerligt med Region Gävleborgs smittskyddsläkare. Våra beslut grundar sig också på de lagar och förordningar som reglerar skolans verksamheter.

Att vi skulle ljuga, inte vara seriösa, inte lyssna på er elever är verkligen allvarliga påståenden. Vi vill därför tydliggöra att vi rektorer inte sitter och gissar hur det går för er – vi har faktiskt koll på er alla genom kontakt med era lärare. Det är deras bedömning, som känner er och era behov bäst, som vi utgår från.

Vi håller med, vi kunde ha varit tydligare med vad som gäller för att få dispens för närundervisning. Den kommunikationen har vi fört med lärare och elevhälsan för att utgå från de behov som finns, och där undervisningssituationen inte fungerat.

Vårt uppdrag har varit att inte ha för många elever på plats för att minska risken för smittspridning. Vi fortsätter även framåt att titta på lösningar i de fall där behovet finns eller undervisningssituationen inte fungerar.

Mikael Englund

retor Borgarskolan

Bo Nordqvist

vik rektor Polhemsskolan

Sofia Nordell Kvarnebrink

rektor Vasaskolan

Annons

Annons

Till toppen av sidan