Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tyvärr måste vi uppmana besökarna att endast göra korta besök

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Petra Jonson är bibliotekschef.

Bild: Arkivbild

Annons

Svar till "KW biblioteksbesökare":

Hej!

Vi som arbetar inom Gävle bibliotek vill inget hellre än att kunna ta emot alla våra besökare som vanligt på biblioteken igen. Vi förstår att den nuvarande situationen är frustrerande för många som inte kan stanna länge hos oss för att studera, läsa litteratur, tidningar och tidskrifter eller söka information vid våra datorer eller bara samtala och umgås.

Annons

Annons

Som situationen nu ser ut vidtar vi olika åtgärder för att följa de riktlinjer och rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten rörande vår verksamhet.

Det innebär i dagsläget att biblioteken inte fungerar som de mötesplatser de vanligen är. Vår programverksamhet kan inte genomföras med publik och besökare uppmanas till att endast göra de mest nödvändiga kortare biblioteksärendena. En utökad tjänst som vi erbjuder är att det går att låna hem alla tidskrifter, även de senaste numren, samt möjlighet att hämta ut en take-away-kasse utanför biblioteket för den som inte kan eller vill gå in.

Vi önskar naturligtvis som alla andra att detta tillstånd snart ska vara över och att vi kan erbjuda alla våra tjänster som vanligt igen.

Förhoppningsvis kommer en gradvis återgång att kunna påbörjas nu under våren.

Petra Jonsson

bibliotekschef Gävle kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy