Annons

Annons

Annons

Vad gör du nuförtiden?

Nu har Musikhuset bildat aktiebolag – men nyöppningen med alkohol dröjer

Sedan 17 november är Musikhuset stängt för publik. Nu har dock ett aktiebolag bildats och i mitten på augusti kan det därmed bli alkohol på Musikhuset. Det berättar verksamhetsledaren Malin van der Kaaij, som även passat på att hyra ut sig själv till sitt tidigare jobb för att dra in pengar till huset under krisen.

Text: 

"Det är påtagligt hur tyst det blev i huset efter att de 1 000 personer som brukar passera här varje månad inte syntes längre", säger van der Kaaij om pandemins konsekvenser. Hon menar vidare att hon lärt sig mycket i att omvandla kunskaper och tänka om. Musikhuset har exempelvis sänt strömmade konserter utan publik, vilket kräver mer teknik än vad många nog föreställer sig. Från 63 stycken evenemang mars till oktober 2019 låg det 2020 samma period på 22 inklusive de strömmade. Bokade tillfällen i lokalerna under samma period sjönk från 729 till 423.

Bild: Nils Palmeby

Annons

I september berättade vi om Musikhusets planer på att bilda ett aktiebolag, där rent praktiskt endast biten om mat och dryck ska drivas eftersom den tekniska kompetensen för att kunna genomföra evenemang redan finns i huset.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan