Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Äldre med hemtjänst måste naturligtvis få hjälp att boka tid

Varför kan inte majoriteten i Gävle förenkla för personer med hemtjänst att vaccinera sig mot covid-19? skriver Maritha Johansson och Tord Fredriksen, V.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Naturligtvis borde personer med hemtjänst kunna få hjälp att boka tid för vaccination, skriver debattörerna

Bild: Mikael Hellsten

Annons

I GD på nätet den 31 januari kan vi läsa att om en person har hemtjänst och upplever svårigheter med att själv boka tid för vaccination kan den inte räkna med hjälp från hemtjänsten.

”Det ingår inte i hemtjänstens uppdrag” är beskedet från de styrande i Gävle. Så långt har den styrmodell som kallas för New public management gått. En marknadsliberal modell som hämtat inspiration från näringslivet och som inte tar hänsyn till de komplexa behov av vård och omsorg som människor kan ha.

Annons

Annons

Vänsterpartiet Gävle föreslår att omvårdnadsnämnden genast omprioriterar resurser för att säkerställa att alla äldre med hemtjänst som så önskar kan boka tid för vaccination.

Den pågående pandemin är en unik och svår situation som har drabbat äldre personer särskilt hårt. Kan vi verkligen inte göra mer och bättre för de personer med allra störst behov än att peka på andra huvudmän som ansvariga? Vart är vi i så fall på väg och vilka är vi till för?

Maritha Johansson, V

kommunalråd i opposition

Tord Fredriksen, V

ledamot i omvårdnadsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan