Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Här är alla vi som gör din tidning

Vänd dig till Niklas om du vill berätta om ett inbrott, till Magnus om du upprörs över ett bygge och till Helen om du vill visa upp ditt fina hem. Gefle Dagblad har ambitionen att skriva om dig, om det som berör oss allihop, om vår gemensamma historia. Men här skriver vi om just oss själva – vi som ska ge dig senaste nytt hela 2021.

Text: 

Bild: Markus Boberg, Erik Wikström

Annons

Anna Höglund, Annakarin Björnström, Magnus Lundquist, Helena Björklund och Per Bäckström.

Bild: Nils Palmeby

Anna Höglund, nyhetschef: Sållar bland alla tips som kommer in och bestämmer vad vi ska skriva om. Tveka inte att höra av dig till henne om du upprörs över något du tycker behöver uppmärksammas.

Annakarin Björnström, reporter: Den som blir intervjuad av Annakarin kan känna sig trygg med att fotona blir ovanligt bra. Hon började nämligen som fotograf. I dag är fokus på sociala frågor, ofta med människor i fokus.

Magnus Lundquist, reporter: Han ger dig koll på alla nybyggen i stan, då han hårdbevakar Gävle kommuns samhällsbyggnadsnämnd. Dessutom kastar han sig mellan krimjournalistik och olika jippon tidningen engagerar sig i som Guldtjädergalan, Gäve Pride och GD/GIF.

Annons

Annons

Helena Björklund, familjeredaktör: Tipsa henne om någon som fyller år eller som du vill hedra med minnesord efter att de gått bort. Helena rattar familjesidan. Poppis på redaktionen när hon bjuder på fika efter att ha förberett "Helenas hembakta" till söndagstidningen.

Per Bäckström, sportchef/redaktionchef: Leder arbetet på sporten. Har också en del administrativa uppgifter och har koll och kunskap om det mesta på redaktionen.

Janne Sundström, Helen Granditsky, Björn Hanerus, Nils Palmeby, Markus Boberg, Erik Wikström och Angelica Ränttilä. Foto: Magnus Bragman

Jan Sundström, printledare: Planerar och ser till att papperstidningen ser aptitlig ut. Även känd som mångårig redaktör för gratistidningen Mitt Gävle. Har jobbat längst av alla på tidningen – över 40 år.

Helen Granditsky, reporter: Fokuserar på kvinnor och längre reportage. Bland annat av typen "hemma hos", då hon är redaktör för Bostadspuls. Genom åren har hon alltså besökt många renoveringsprojekt och annorlunda hus.

Björn Hanerus, reporter: Rapporterar om hälsa och sjukvård, och har därmed haft fullt upp nu under coronapandemin. Tar gärna emot tips inom vård och omvårdnad.

Nils Palmeby, nöjesredaktör: Skriver om Gävles krogar och det lokala musiklivet. Gillar också nostalgi och är en fena på årtal.

Markus Boberg, reporter: Skriver en hel del om Gävle kommuns ytterområden. Har du sett en cool bild i tidningen tagen från ovan är det med största sannolikhet han som varit i farten med sin drönare.

Annons

Erik Wikström, reporter: Bevakar näringslivsfrågor. Rör sig lika bekvämt bland stora jättar som Sandvik som nystartade små lokala företag.

Angelica Ränttilä, nyhetschef: Leder och fördelar arbetet på nyhetsredaktionen. Tar gärna emot tips om vad vi ska skriva om tidningen.

Annons

Anders Wennberg, insändarredaktör.

Bild: Anna Höglund

Anders Wennberg, insändarredaktör: Tar hand om alla insändare och debattartiklar som kommer in till tidningen. Har du skickat in en sådan någon gång är det med största sannolikhet Anders som tagit emot den och sett till att den publicerats.

Johan Järvestad, Maria Carlsson, Kristian Ekenberg, Katarina Ekspong, Jenny Kjellin, Anna Bagge och Karin Bergkvist.

Bild: Erik Wikström

Johan Järvestad, reporter: Har fokus på skolan. Bangar alltså inte att prata med elever och lärare om vad som händer inom skolans värld.

Maria Carlsson, reporter: Bevakar den lokala politiken i Gävle kommun. Följer besluten från ax till limpa och förklarar hur de påverkar dig som medborgare. Har också skrivit mycket om Microsofts etablering i Gästrikland.

Kristian Ekenberg, kulturredaktör: Du hittar honom varje vecka ute på olika tillställningar, när sådant inte stoppas av pandemin. Skriver om konstutställningar, litteratur och scenkonst. Lyfter också olika aspekter av Gävle, från stans arkitektur till stans själ.

Annons

Katarina Ekspong, chefredaktör: Chefredaktör och ansvarig utgivare på tidningen. Är alltså ytterst ansvarig för alla våra publiceringar – både i tidningen och på sajt. Till henne kan du alltid vända dig med synpunkter.

Jenny Kjellin, reporter: Fokuserar på konsumentjournalistik. När du känner dig lurad av ett företag är det henne du ska kontakta.

Anna Bagge, reporter: Skriver mycket om klimat, miljö och trafik – men också en hel del annat. Exempelvis om Microsofts etablering i Gästrikland. Har också kartlagt och grävt en hel del genom åren.

Annons

Karin Bergkvist, politisk redaktör: Står för det politiska på Gefle Dagblad, ledarsidan. Tycker alltså någonting om det mesta och är inte rädd för att sticka ut hakan.

Elizabeth Forsmark, Amelia Mauritzon, Roger Wallenius.

Bild: Annakarin Björnström

Elizabeth Forsmark, reporter: Lägger just nu extra fokus på kvinnor. Kontakta henne om du vet någon du tycker vi ska uppmärksamma. Har under sina år på GD jobbat med alltifrån bilageproduktion och kundtidningar till papperstidningen.

Amelia Mauritzon, sportreporter: Strävar efter att hitta människan bakom sporten. Starkast av oss alla på redaktionen. (Ja, hon är nordisk mästarinna i styrkelyft och har slagit juniorvärldsrekord i knäböj!)

Roger Wallenius, reporter: Vår man i Sandviken. Skriver också om Hofors och Ockelbo, så har du tips rörande västra Gästrikland är det honom du ska skicka dem till.

Annons

Martin Looyenga och Daniel "Sasse" Sandström.

Bild: Annakarin Björnström

Martin Looyenga, webbredaktör: Skriver snabba nyheter om bland annat olyckor, bränder och brott, styr sajten och uppdaterar våra sociala medier.

Daniel Sandström, sportreporter: Har stenkoll på Brynäs och följer laget dagligen. Du har säkert läst hans populära liverapporter från träningar och matcher.

Lisa Selander, Joel Bäckström, Magnus Hägerborn, Erik Månsson och Karin Johansson.

Bild: Markus Boberg

Lisa Selander: Vårt senaste tillskott på redaktionen. Pendlar från Uppsala och ser till att hålla sajten uppdaterad med senaste nytt. Skriver snabba grejer och håller koll i sociala medier.

Annons

Joel Bäckström, webbredaktör: Sköter sajten, sociala medier och skriver blåljusnyheter och annat som vi behöver vara riktigt snabba med ut på webben.

Magnus Hägerborn, sportreporter: Mångårig sportreporter som gärna skriver långa reportage med människan i fokus.

Erik Månsson, webbredaktör: Ser till att du alltid får senaste nytt på gd.se. Skriver om bland annat bränder, olyckor och brott – och håller koll på vad som händer i sociala medier.

Karin Johansson, sportreporter: Skriver mycket om Brynäs, men är också en omtyckt fotbollskommentator. Har en urgullig hund vid namn Maja som också dyker upp på redaktionen ibland.

Annons

Stisse Åberg och Niklas Sundin.

Bild: Markus Boberg

Stisse Åberg, sportreporter: Rutinerad sportmedarbetare som genom åren skrivit om och haft skarpa tankar kring det mesta vad gäller den lokala sporten i Gästrikland.

Niklas Sundin, reporter: Vår krimreporter som skriver om brott, straff och allt som har med polisen att göra. Har du blivit utsatt för något och vill berätta om det är det honom du ska kontakta.

Lars Bergsten

Bild: Markus Boberg

Lars Bergsten, printredaktör: Ser till att det blir snygga papperstidningar av alla texter och bilder som reportrarna levererar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan