Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta reda på vad denna omänskliga organisation Försäkringskassan kostar skattebetalarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag hoppas verkligen att Ardalan Shekarabi kan vända skutan och inse att FK måste göras om i grunden, skriver skribenten.

Bild: TT

Annons

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har lovat att se över rätten till sjukersättning och att ingen ska kastas ut ur Försäkringskassan. Dessutom vill han göra Försäkringskassan, FK, mer mänsklig!

Hoppas att han håller sitt löfte så det inte är bara tomma ord. Det är hög tid innan fler tar livet av sig.

Kent och Christina Börjesson har skrivit en debattartikel där de påpekar att det är viktigt att kompetenta personer ger sig in i debatten om den omänskliga behandlingen av sjuka! De nämner Gunnar Smideman som skrivit en väldigt bra och saklig artikel om Försäkringskassans arbetssätt och ifrågasätter rättssäkerheten för de drabbade. ”Det stormar rejält kring FK med en styrka som bara tilltar och dagligen fylls tidningar och sociala medier med arga, upprörda och förtvivlade inlägg från människor som blivit utförsäkrade och fråntagna sin utkomstmöjlighet med stora tragedier som följd.”

Annons

Annons

Niklas Altermark har skrivit boken "Avslagsmaskinen, byråkrati och avhumanisering i svensk sjukvård" som alla borde läsa. Det föreslog också Yvonne Malmgren som skrev den läsvärda insändaren ” Jag önskar att mänskliga rättigheter efterlevs"

Hon föreslog att tomten skulle ”dumpa ett stort paket med böcker, ödmjukhet och empati till Försäkringskassan och till alla våra riksdagsledamöter.”

Jag hoppas verkligen att Ardalan Shekarabi kan vända skutan och inse att FK måste göras om i grunden eftersom det är ett rättsvidrigt system. Tänk att ge kontorister mandat att underkänna läkares sjukintyg och att så kallade överförsäkringsläkare också underkänner sina kolleger. Är inte det snudd på bedrägeri för de har ju aldrig träffat de sjuka? Kallas inte det osant intygande?

Ta reda på vad denna omänskliga organisation kostar skattebetalarna. Låt läkare ta hand om sjuka patienter och inte ödsla tid på att fylla i FK:s idiotiska formulär till ingen nytta. Sluta att trakassera svaga människor som inte har ork att försvara sig och överbelasta inte förvaltningsrätten med alla överklaganden.

Hoppas på ett humanare fosterland!

Vanja Palm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan