Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det vore bättre med krav på munskydd på alla skidåkare

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Maxtak i Kungsberget, vad innebär det? undrar skribenten.

Bild: Markus Boberg

Annons

Kungsberget inför maxtak – vad innebär det? Det blir ju bara värre och värre med denna pandemi. Kan förstå att det är farligt inomhus, på restauranger, afterski och liknande. Nu införs det begränsningar utomhus också – på ett 70 hektar stort område!

Varför införs inte munskyddskrav till alla som vistas i backen i stället? Man kan ta till en känd fråga: Vart är vi på väg?

Annons

Finns det ingen på detta klot som har någon lösning? Det ofelbara och rättskaffens Sverige har ju gått sin egen väg sägs det. Över 12 000 döda. Folkhälsomyndigheten och regeringen har tydligen missuppfattat den tävlingen, det är så få döda man ska ha inte så många som möjligt.

Annons

Som vanligt är det ingen som tar på sig något ansvar över huvud taget. Det startas nya utredningar, gamla utredningar överklagas. IVO, myndigheten som samlar upp allting som det klagas på är helt tandlös, ingenting händer. Men den sysselsätter säkert en hel del byråkrater.

Nu har vi tydligen gett en första dos vaccin till drygt 300 000 och vi maler på i vår takt långt ifrån dem som är snabbast, samtidigt upptäcks vissa som smiter före i kön och de straffas skoningslöst. Vissa mister jobbet för en spruta! Precis som om det var den sista i landet.

Eller kanske det var det? Här markerar myndigheterna verkligen vilken makt de har och vilken som bestämmer. Man blir imponerad, det ska ni veta. Känner mig trygg när man är i rätta händer.

Heja Sverige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan