Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Om Centern hade skött korten rätt hade Miljöpartiet inte funnits

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om de hade gjort rätt så hade Annie Lööf lett ett 20-procentsparti i dag, tror skribenten.

Annons

Om Centerpartiet hade skött sina kort rätt skulle inte Miljöpartiet ha funnits ej heller alla möjliga konstellationer av landsbygdspartier. Centern råkade i panik när de såg vart åt det barkade. Sprunget ur skog, hötappar, lerjord och mylla kunde de bara titta på när flyttlassen gick till städerna. Arvtagare till gårdar sålde eller övergav sina egendomar.

Annons

I det skedet skulle Centerpartiet verkligen stått upp för landsbygden med en enad röst, men i stället övergav de sina politiska ideal och sina gräsrötter till förmån för något som gick under benämningen Stureplanscentern. De skulle fånga upp dem som hamnat i städernas förorter under förskingringen och de mer besuttna kring Stureplan hade de tänkt sig.

Annons

Urbaniseringen har fortgått många år nu och under tiden har Centern anpassat sig till rådande situation och försöker fånga upp forna centerväljare i städerna för de som var kvar på landsbygden räckte inte till. Hade det funnits någon eller några förutseende ledargestalter inom Centern som sett att denna folkomflyttning skulle komma och fångat upp landsbygdsproblematiken som avfolkning och ödeläggelse tidigt skulle Centerpartiet i dag ha varit ett parti kring tjugo procent.

De skulle helt och hållet behärskat allt som har med landsbygden att göra, inklusive miljöfrågorna, och då menar jag alla landsbygdsbor inte bara bönder. Titta bara på vad som är på gång i Sandviken, inte ens skolorna kan vara kvar på landsorten.

Det säger allt.

Eoq

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy