Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Släpp in församlingsborna och gör dem delaktiga!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Strömsbro kyrka.

Bild: Arkivbild

Annons

Genmäle till Roberth Krantz: Vi säger det igen: Det ena behöver inte utesluta det andra!

Av kyrkorådets ordförande, Roberth Krantz, genmäle verkar det inte finnas så mycket mer att hämta när det gäller att bredda och fördjupa engagemanget från frivilliga krafter inom kyrkans verksamhet.

Även ordföranden borde känna till, att det framöver kommer att behövas en allt större kader av frivilligkrafter inom Svenska kyrkan generellt och inte minst i Gävle. I en krympande ekonomi blir det nödvändigt.

Annons

Annons

För att få medlemmar att engagera sig och ta ansvar som frivilliga i olika arbetsuppgifter räcker det inte bara att bli satt till sådana uppgifter som andra har sett ut och bestämt. Det kommer att behövas en mycket större delaktighet från frivilligas sida kring vad de kan tas i anspråk för och hur det ska genomföras för att väcka intresse för långsiktigt ideellt engagemang – att bli inringd för att ordna fikat är inte tillräckligt längre.

Ett råd från oss till verksamhetsansvariga vid Svenska Kyrkans kyrkor i Gävle – släpp in och gör församlingsborna delaktiga i diskussioner kring vilka verksamheter som bör prioriteras och hur de kan breddas med ideella krafters medverkan.

Per och Ulrika Rask

Strömsbro

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan