AnnonsDina Försäkringar Mitt

Därför delar de ut gratis reflexer till alla i Gästrikland – "En enkel sak som kan rädda liv"

Det kan vara en skrämmande upplevelse att möta en människa utan reflexer efter en mörk bilväg. Faktum är att reflexer kan rädda liv – och är ett enkelt sätt att undvika att skadas.
– Vi arbetar skadeförebyggande och reflexer har stor betydelse, säger Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt.

Det är viktigt att synas i mörkret och en liten reflex kan göra stor skillnad. För att bidra till en tryggare och säkrare vardag bjuder Dina Försäkringar dig och din familj på reflexer.

I slutet av hösten börjar årets mörkaste period i Sverige, men när varma jackor och skor ska inhandlas är det många som glömmer en viktig detalj, nämligen reflexen. En mörkklädd person utan reflexer syns först på 20 till 30 meter avstånd från en bil med halvljus. Med bra reflexer kan en person upptäckas på cirka 125 meters håll. Enligt Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt, gör reflexer skillnad.

– Det är viktigt med reflexer i trafiken. Det är en enkel sak som faktiskt kan rädda liv. Det gäller både vuxna och barn. Små barn har till exempel ofta reflexer i sina overaller, men det är viktigt att regelbundet kontrollera att de fungerar. Slitage efter lek och tvätt kan påverka hur bra reflexerna syns i mörkret, säger han.

Här hittar du mer information om reflexkampanjen och hur du och din familj kan beställa gratis reflexer

Ha i åtanke att reflexer är en färskvara och många reflexer på barns vinteroveraller nöts ner, vilket kan påverka synligheten och funktionaliteten.

Dina Försäkringar har över 250 års erfarenhet av försäkringsbranschen och ger regelbundet tillbaka till samhället. De tror på att arbeta skadeförebyggande och nära sina kunder. Nu lanserar de en kampanj som innebär att de delar ut gratis reflexer till alla i Gävleborg.

– Vi delar bland annat ut tre fina och färgglada spökreflexer för barn. Vi har även klassiska hårda reflexer, säger han.

Dina Försäkringar har de nöjdaste kunderna inom sakförsäkring och djurförsäkring - läs mer här

Krister Ängalid är vd på Dina Försäkringar Mitt.

Därtill har Dina Försäkringar dessutom fyllt på lagret med reflexvästar för barn. Krister Ängalid uppmuntrar de förskolor som är intresserade av västarna att kontakta dem för mer information. De har även reflexband som man till exempel kan ha runt armen.

– Vi har även reflexvästar för vuxna så det finns reflexer till hela familjen. Det känns bra att vi kan hjälpa till att förebygga skador. Det är en vinst både för samhället och individen, säger han.

Dina Försäkringar har vuxit fram ur den brandstod som växte fram i Sverige redan på 1300-talet - läs om företagets spännande historia här

Reflexer är minst sagt viktigt. Om du har mörka kläder upptäcker en bil med halvljus dig på 20-30 meters avstånd. Om du bär reflex ser bilen dig redan på 125 meters avstånd.

Det är med andra ord ingen slump att Dina Försäkringar är ett populärt alternativ på marknaden. Den årliga undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex visar att de nöjdaste kunderna inom sakförsäkring och djurförsäkring finns hos försäkringsbolaget.

– Det känns jättebra. Vi har ett lokalt tänk i allt vi gör vilket lönar sig i längden. Vi har lojala kunder och vi finns på plats om olyckan skulle vara framme, säger Krister Ängalid.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Dina Försäkringar Mitt och är ej en artikel av nyhetsredaktionen

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan