Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Äntligen blir Gävles kulturhus verklighet!

Miljöpartiet i Gävle har i många decennier haft höga ambitioner för medborgarnas tillgång till ett rikt och livslångt kulturliv. Redan på 1990-talet konstaterade vi att vårt stadsbibliotek vuxit ur sina lokaler i Böndernas hus. Nu, en bit in på 2000-talet, vill vi nå fler och möjliggöra för fler kulturyttringar i denna centralt placerade mötesplats, skriver Miljöpartiet i Gävle.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Therese Metz, MP.

Bild: Björn Hanerus

Annons

Äntligen är alltså detta nya kultur- och bildningscentrum i Gävle på väg att bli verklighet! Vi ser den här platsen som en mycket viktig knutpunkt i staden mellan söder och norr samt som ett nav för olika former av kultur och bildning. En rad olika verksamheter – efter över 500 förslag från Gävleborna och ett mycket stort engagemang från våra medarbetare – kommer att fylla huset som vi hoppas ska bli en betydelsefull plats för såväl invånare som gäster i vår kommun.

Annons

Annons

Vårt nya kultur- och bildningscentrum blir en ickekommersiell plats där vi kan vara en del av, eller ta del av, kulturupplevelser tillsammans med nya och gamla vänner. Vi får en plats där vi kan möta utmanande tankar och pröva våra egna tankar tillsammans med andra eller kanske med tillgång till kreativa verktyg ägna oss åt olika former av skapande.

Det kommer självklart också att, liksom tidigare, finnas möjlighet att bara sitta ner en stund med en kopp kaffe i lugn och ro bland tidningar som man annars kanske inte har tillgång till.

I grunden handlar denna satsning om vår demokrati och vårt gemensamma samhälle. En välfungerande demokrati förutsätter att alla har tillgång till fullt utvecklad biblioteksverksamhet och ett starkt kulturliv.

Det är politikens ansvar att verka för ett samhälle som får medborgarna att känna meningsfullhet, trygghet, tillit till varandra och framtidstro. Vi är övertygade om att denna satsning som vi i Miljöpartiet nu genomför tillsammans med övriga partier i majoritetsledningen kommer att spela en avgörande roll för Gävles utveckling som kollektiv, som kulturstad och som kunskapsstad.

Miljöpartiet Gävle

Helene Börjesson

ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Annons

Therese Metz

Emanuel Hort

Inger Schörling

Roger Persson

Kiki Larsson

Ylva Bandmann

Bodil Valero

Annons

Annons

Till toppen av sidan