Annons

Annons

Annons

Padel

Debatt
Debatt: Beklagligt att S, MP, C och L stoppar etableringen av ny padelarena

Det är beklagligt att den politiska majoriteten blockerar framväxten av en ny sport, särskilt nu när en privat aktör vill bygga, skriver Moderaterna.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

William Elofsson, M.

Bild: Markus Boberg

Annons

Padel är en sport som vuxit sig stor i Sverige och Gävle de senaste åren. Det enorma intresset märks inte minst i hur svårt det är att boka tider. Det har till och med rapporterats om att vissa har försökt tjäna pengar på att sälja tider via sociala medier. Efterfrågan är bevisligen stor och trots detta blockerar den politiska majoriteten i Gävle en privat etablering av en padelarena vid Gavlehov.

Annons

Annons

Invändningen från majoritetens sida är ”att placera en privat padelhall i ett av Gävles mest strategiska områden för barn och ungdomsverksamhet ligger inte helt i linje med Fritids uppdrag”. Men det finns inget som talar emot att det inte går att bedriva barn- och ungdomsverksamhet, även föreningsdriven, i en privatägd padelarena.

Det är beklagligt att den politiska majoriteten blockerar framväxten av en ny sport, särskilt nu när en privat aktör vill bygga. Däremot är det särskilt upprörande att bevittna hur två tidigare allianspartier, Centerpartiet och Liberalerna, tycks ha tappat tron på att det fria näringslivet när de nu blockar en privat etablering.

Vi frågar oss vad planen är, är tanken att kommunen ska bygga en kommunal padelarena och fortsätta lasta Gävle kommuns växande skuldberg?

Padel är en växande sport som lockar till sig barn och unga i andra kommuner. I dagsläget finns ingen föreningsregisterad barn- och ungdomsverksamhet i Gävle kommun – låt oss ändra på det genom att välkomna privata etableringar av padelhallar.

Moderaterna i Gävle

William Elofsson

kommunalråd i opposition

Alexander Lindqvist

andre vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Niclas Bornegrim

kommunfullmäktigeledamot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan