Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Debatt: Det borde finnas utrymme för Storviksbadet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet behövs, skriver skribenterna.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Angående Storviksbadet och Storvik i övrigt: Utfördes besiktningen av Storviksbadet av extern och kompetent personal? Vilket är den gängse rutinen?

Angående det stora påstådda läckaget, så är vattennivån efter påfyllningen av bassängerna konstant, ännu efter ett halvt år.

Kommunens syfte borde vara att bibehålla denna välbesökta sommarbadanläggning, för Storvik och närliggande orter.

Annons

Annons

Ett enkelt tillskott av ett litet mysigt utomhuscafé, med parasoller och uthyrning av bad och sportattiraljer kan bli uppskattat.

Storviksbadet behövs i Sandvikens kommun, liksom sommarbadanläggningar gör i andra kommuner och deras närliggande orter.

Med tanke på att Storvik ligger i ett prioriterat stråk, för bebyggelseutveckling i Sandvikens kommun, enligt översiktsplanen för Sandvikens kommun 2030. Där ingår Storviksbadet som en prioriterad del!

Med tanke på det kommunalekonomiska utjämningssystemet, som innebär statligt stöd till varje kommuninnevånare, 2020 med 12 538 kr. Storvik lika väl som de andra ytterområdena är kopplad till kommunen, som därmed inkasserar stora summor varje år, (enkelt att räkna ut vad vart och ett område är berättigat att erhålla). Med tanke på detta borde det finnas utrymme för Parkhallen, Familjecentralen och Storviksbadet. Och även den framtida utveckling som alla behöver.

Kent Erikson

Marit Snaar

Birgitta Skoglund

Barbro Jansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan