Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Katarina Ekspong
Chefredaktören: Varje dag skriver vi ett nytt kapitel i din historia

Varje dag skrivs ett nytt kapitel, med små och stora historier. Om dig. Om oss. Om Gävle.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Katarina Ekspong, chefredaktör

Bild: Anna Höglund

Annons

Jag kan ta torsdagen i vecka 11 som exempel. En helt vanlig dag då detta, bland mycket annat, rullade ut på gd.se:

Efter gängkriget i Gävle ser polisen en stor risk för att den blodiga konflikten fortsätter: "De som skulle skjutas kommer inte glömma det" (länk).

Strax därpå kommer nyheterna att Gavlegårdarna inför parkeringsavgift för boende, att ännu en butik i Gävle tvingas klappa igen och fem förlorar jobbet, att Sandviks vd fick tio extra miljoner, utöver lönen, innan han ens började på företaget, och så en artikel om rättegången där den tidigare imamen i Gävle moské står misstänkt för olaga tvång mot Gefle Dagblads reporter.

Annons

Annons

Ett axplock bilder från torsdagens nyheter.

Bild: TT, Arkivbild

Vi uppmärksammar också att Tove Ahlander drog upp en jättegös genom isen på Storsjön och tv-sänder en pressträff om det allvarliga smittläget. Gävles skådespelare berättar om pandemiåret och SAIK lämnar WO i tredje semifinalen på grund av corona. Brynäs herrar slåss för sin överlevnad i serien och coronan ändrar deras spelschema ännu en gång.

Tove Ahlander drog upp en jättegös. Foto: Privat.

Och så roar vi med tv-inslaget där flicklaget i Skutskärs IF bandyklubb tar sig an dansutmaningen Jerusalema challenge på isen. Vår ledarredaktör Karin Bergkvist funderar över priset för underhållet av Sandvikens nya arenor och insändarna med läsares åsikter handlar om allt från Brynäs till Sandvikens skolplaner. Dagen avslutas med nyheten om ett åtal för narkotikabrott, en misstänkt hade haft över tiotusen tabletter i bostaden.

Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing har en fast årslön på elva miljoner kronor. Som kompensation för förlorad ersättning från den förra arbetsgivaren fick han dessutom tio miljoner kronor extra innan han bytte jobb. Pressbild.

Ja, det är bara ett axplock av torsdagens stories.

Annons

Mitt i natten väcks sedan Gävleborna av en tjutande signal och kan strax ta sig in på gd.se för att hitta svaret på vad som hänt.

Så ja, varje dag skrivs ett nytt kapitel.

Reportrar ringer eller åker ut på plats och filmar, fotar, intervjuar och skriver. Under 24 timmar varje dygn, året runt. Sajten fylls med nyheter, en ström av händelser, varvat med berättelser, avslöjanden, debatt och analyser. Och själva tidningen planeras, texter dras in på sidorna, rubriker skrivs, bilder väljs ut. Varje dag.

Annons

Vi ska vara på plats snabbt när något händer, vi ska granska, fördjupa och förklara. Vi ska roa och inspirera men kan givetvis också oroa med vår journalistik. Vi ska ta reda på svaren på frågor du funderar över och fånga berättelser och ge plats åt olika åsikter.

För dig.

Gefle Dagblads förstasida när vi startade artikelserien (O)trygga Gävle hösten 2020 där vi bland annat kartlade var flest rån, misshandlar och våldtäkter ägt rum i utomhusmiljö.

Vi skriver om tryggheten vi söker, om människorna vi tar hand om, om framtiden vi skapar och om staden vi lever i. Vi skriver om vad makthavare vill och vad de gör och granskar hur skattepengarna används.

I våra arkiv letar folk efter bilder från 1950-, 60-, 70-, 80-talen, eller söker efter berättelser om allt från snökaoset vintern 1998 till kampen för kvinnlig rösträtt i början av förra seklet.

Varje dag skrivs ett nytt kapitel – om dig, om Gävle, om oss.

Annons

Gefle Dagblad skriver din historia.

Följ gärna oss om du vill ha koll! Här kan du, som inte redan är prenumerant, läsa på om prenumerationerna.

En del i artikelserien Utsläppens pris, se nedan för att hitta hela serien.

Bild: Maria Carlsson

PS. Extra tips på fördjupande läsning:

Du har väl inte missat vår artikelserie: Utsläppen pris? Här finns alla artiklar samlade, utom min krönika som finns här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan