Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kan man lita på Centerpartiet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Går det att lita på Centerpartiet och Annie Lööf? undrar skribenten.

Bild: TT

Annons

I förra valet skrädde Annie Lööf inte orden. Målet var att eliminera Stefan Löfven från makten. Svansföringen var hög. I de efter valet följande regeringsdiskussionerna hade man chansen att gå från ord till handling. Men, man tog den inte.

Beskedet från Annie Lööf var visserligen, att Centern under inga omständigheter kunde tänka sig att ingå i en Löfvenledd regering. Och så långt var det ju bra. Men i stället ingick man långtgående överenskommelser med Löfven och regeringen i Januariöverenskommelsen. En överenskommelse mellan parter vilkas politik vilar på helt olika grunder.

Annons

Annons

Resultatet blev att Löfven fick sitta kvar. Det var inte det som min och många andras röster på Centern avsåg. En berättigad fråga är: Kan man lita på Centerpartiet?

I dag är det drygt ett år till nästa val och det är hög tid för partierna att visa korten för väljarna. Som väljare är det rimligt att få besked om vilka regeringsalternativ som är möjliga – efter valet. Det ska ju styra väljarnas val. Annie Lööf och Centern är tidigt ute. Det är bra. Denna gång låter partiledare Lööf meddela att Centern denna gång kan tänka sig att ingå i en Löfvenledd regering. Hur ska man kunna lita på Centerpartiet?

Risken torde vara uppenbar för alla borgerliga väljare och dit räknar väl också de flesta centerväljare sig? Risken är att en röst på Centern är en röst på Löfven och S-regeringen.

Alternativet för alla borgerliga centerväljare måste rimligen bli att stödrösta på Liberalerna, som ju signalerat samhörighet med Moderaterna och Kristdemokraterna i en borgerlig regering.

Centerledaren Annie Lööfs retorik ”Makten framför allt” är det svårt att lita på.

Öppna kort, tack!

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy