Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Varför säger majoriteten nej till padelhallen?

Padel är en av de snabbast växande racketsporterna i Sverige för tillfället. Tyvärr är det stor brist på hallar i Gävle vilket gör det svårt att få tider för att spela. Den politiska ledningen med MP i spetsen vill dock inte främja ungdomars möjligheter inom padel, skriver Kristdemokraterna.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jan Myléus, KD.

Bild: Joanna Wågström

Annons

Nyligen hade kultur- och fritidsnämnden ett ärende om att bevilja byggrätt för uppförande av en padelhall på Gavlehov. Fler padelhallar i Gävle skulle naturligtvis ge en bättre möjligheter för barn och ungdomar att utöva sporten såväl tidsmässigt som ekonomiskt. Denna nybyggnad skulle minska behovet av padelhallar i Gävle och vara ett mycket bra tillskott till det sportnav som Gavlehovområdet är.

Annons

Den politiska ledningen i nämnden (MP, S, L och C) sa tyvärr nej till en padelhall på området bland annat med hänvisning till att det kan vara en dålig trafiksituation i området, att padel inte skulle ha samhörighet med övriga sporter på området och att padel saknar ungdomsverksamhet.

Annons

För oss Kristdemokrater låter detta väldigt konstigt och rent felaktigt och undrar vad som egentligen ligger bakom detta illa tagna beslut. Att skapa förutsättningar för rörelse och folkhälsa, att utveckla och inspirera nya sportformer och idrotter borde vara prioriterat hos kultur- och fritidsnämnden. Tyvärr verkar Miljöpartiet och den politiska ledningen tycka tvärt om.

Kristdemokraterna i Gävle

Jan Myléus

kommunalråd i opposition

Daniel Weis

ledamot i utbildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan