Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är en rättighet att betala med kontanter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Slut med kontanter i parkeringsautomaterna, det tycker skribenten är helt fel.

Bild: Linda Berglund

Annons

Nu ska Gävle ta bort all möjlighet till att betala parkering kontant.

Har två gånger parkerat i Gävle där app-betalning var enda möjligheten. Den ena gången fungerade det, den andra gången inte. Resultatet blev en P-bot. Vid det tillfället var mitt ärende till en myndighet.

Att besöka en myndighet är en samhällsenlig rättighet för alla medborgare. Den här myndigheten ligger inte centralt till så möjlighet till lokaltrafik för en landsortsbo att ta sig dit fungerar ej.

Annons

Annons

Jag blir kränkt och arg. Jag vill inte betala parkering som blir spårbar vilket det blir med alla betalmedel utom kontanter.

Jag vet ju inte vem eller vilka som kan kontrollera var jag befunnit mig. Inte heller vad den informationen kan användas till. Jag har ju rätt till min integritet.

Kontanter är en rättighet att få använda likväl att kunna uträtta ärenden hos instanser som i alla fall bör vara tillgängliga för oss alla på lika villkor utan exkludering.

MIM

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy