Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Storviksbadet behövs, vår ort är under utveckling, inte avveckling

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet behövs verkligen för Sandvikens kommun, anser skribenten.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Det är omöjligt att förstå att kommunen menar att badanläggningen måste kostas på 23 miljoner. En till bassäng, varför? Klä bassängerna med rostfri plåt? Ja då rusar ekonomin iväg.

Det verkar bara som att kommunen vill hitta på det ena efter det andra felet på anläggningen för att kostnaden inte ska bli hanterbar. Det påminner om till exempel en bilverkstad som hittar på en massa fel som inte finns, bara för egen vinning.

Annons

Annons

Är inte Sandvikens kommun av den storleken, att om det är så att ni mot all förmodan stänger Storviksbadet, bör anvisa likvärdiga badmöjligheter?! Parkbadet brukar ju vara sommarstängt för behövlig service.

Nu är det stängt för allmänheten på grund av pandemin, vilket är klokt med tanke på all luft som cirkulerar runt. Om det skulle öppna i sommar är det väl bara ett fåtal i taget som kan vara där samtidigt. I sådana fall skulle kommunen få lov att skjuta till alltför stor summa på varje badbiljett, och det skulle inte kännas motiverat. Så då är det bättre att ha stängt.

Kommunen skulle kunna briljera med Storviksbadet, med sina utomhusbassänger!

Lite ekonomi: Kommunalekonomisk ersättning till Sandvikens kommun 2021 är 601 548 801 kr, baserat på invånarantalet. Storvik med 2 575 personer: 15 303 kr per person är 39 405 225 kr.

Regionstöd: 2 575 personer gånger 7 550 kr per person är 19 441 250 kr. Observera, dessa summor kan variera något av olika anledningar. Här kan ju läsaren själv göra summeringen: 39 405 225kr+19 441 250 kr =...

Då kommunen under några år drabbats av minskat invånarantal ser det dåligt ut om man själv börjar lägga ned saker som kommunen har att göra med. Visst finns det både anledning och möjlighet för kommunen att spänna musklerna så att barnfamiljer börjar flytta in, och kan utöva sina sporter och olika behov.

Annons

Ett dopp och lite bus på Storviksbadet sitter fint om somrarna, och är mer värdefullt än Sandvikens politiker verkar kunna förstå! Observera att det finns en trappa, på vilken man kan ta sig varsamt ned i stora bassängen med. Det passar bra om man vill ta det försiktigt då det även är grunt där.

I övrigt vill jag föreslå en VIP-dag för Sandvikens kommunpolitiker med respektive, på Storviksbadet. Med ideella krafter, kommer vi att göra en fantastisk, dag för er! Förhoppningsvis årligen återkommande.

Kent Erikson

Annons

Annons

Till toppen av sidan