Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Stora utmaningar kräver en kraftfull återstart

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ulf Kristersson, M...

Bild: TT

Annons

...Annie Lööf, C och...

Bild: TT

...Stefan Löfven, S, måste samarbeta anser skribenten.

Annons

Det är dags för de statsbärande partierna med Socialdemokraterna och Moderaterna i spetsen att ta ansvar för de påfrestningar som samhället under senare år har ställts inför. Pandemins härjningar kommer att påverka oss under lång tid framöver. Samtidigt ser vi en polarisering som sprider sig runt om i världen och som nu drabbar oss i allt högre grad.

En kraftsamling och samförstånd måste sökas i mitten av svensk politik med fokus på en återstart av landet vilket kommer att kräva hårda prioriteringar och mycket stora insatser på ett flertal områden.

Annons

Exempel på detta:

Brottsligheten som vuxit sig allt starkare kräver fortsatta kraftfulla åtgärder med utökade resurser.

De revor som vi i övrigt ser i vårt samhällskontrakt måste återställas. Det gäller de uppenbara brister som vi kunnat konstatera i äldreomsorgen. Det gäller ökade resurser för en mer jämlik och mindre segregerad skola.

Vi behöver fortsätta utbyggnaden av transport- och kommunikationsnätet runt om i vårt avlånga land. Klimat- och energipolitiken kräver en grönare omställning med allt större investeringar.

Civilsamhället med alla dess goda krafter måste också få alla de resurser som krävs för att på olika plan arbeta för att stärka tilliten för samhällets olika funktioner. Det internationella samarbetet som i tider lett till ökat välstånd och en fredligare samvaro, bör utvecklas och fördjupas.

Sedan lång tid har parterna på arbetsmarknaden haft ett förtroendefullt samarbete som tjänat oss väl i decennier. Vi behöver i en osäker tid en fortsatt trygg arbetsmarknad där även den långsiktiga arbetslösheten kan pressas ner.

Annons

En kraftsamling i den politiska mittfåran är nu helt nödvändigt.

Med Moderaterna, Centern och Socialdemokraterna i samarbete får vi kraft att hålla polariseringen stången samtidigt som sviterna efter de senaste årens påfrestningar med kraft kan bemötas.

Grupperingar och deras företrädare vars ideologi och extrema värderingar gång på gång uppvisar brist på omdöme, respekt och medkänsla hör inte hemma i en modern demokrati får inte ges ytterligare utrymme i svensk politik.

N Stenbeck

Annons

Annons

Till toppen av sidan