Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Snart har vi bara julgranen på Stortorget kvar

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindarna på Slottstorget.

Bild: Maria Carlsson

Annons

Nu måste vi få ett stopp på trädfällningen i Gävle kommun. Är det något en stad behöver för att ha ett miljötänk är gröna lungor och i dessa tider ännu mer, när människor har blivit tvungna, att vara ute mer för att träffas. Det behövs framförallt för våra fåglar och de behöver i sin tur insekter för sin överlevnad. Men, det är något som helt gått vår miljövänliga kommun förbi!

Annons

I vår kommun är det trafik och byggnation/maskiner samt inglasade uteserveringar, som gäller! För frisk luft ute kan det bli dåligt med, om man tar bort all växtlighet. Man har tagit bort träd vid Läkeroltomten och som ursäkt är att marken måste saneras. Räcker det att ta bort träd då? Det är ju i marken som föroreningarna skulle finnas!

Annons

Hela Spängersleden från Parkvägen är skövlad, ska inom en snar framtid troligen bli en asfalterad cykelväg. Trevligt att cykla vid en av Gävles biltätaste infarter... Längs hela Parkvägen har man också tagit bort träd och så vidare. Listan kan göras lång.

Det tas även bort sly och buskar överallt, och då lämnar man kvar upp till en decimeter vassa pinnar som sticker upp från marken, enligt mig en fara för både människor och djur. Detta har man gjort bland annat vid en förskola på Sörby. Enligt svaret från Gävles kommun beror det på att man inte vill skada sina maskiner, därför lämnas dessa vassa grenar och stubbar kvar.

Maskin före människan och naturen återigen. Det här pågår inom hela Gävle, vi har ju en historia i att inte gilla träd i Gävle.

Vi kommer för alltid att vara förknippade med äppelträdet i Sofiaparken och nu har vi nästa massaker på gång.

Lindarna vid biblioteket ska bort för trafiken och maskinernas skull. Jag hoppas verkligen att länsstyrelsen sätter ned foten och säger blankt nej. Snart har vi bara ett träd i Gävle kvar och det kommer att bli julgranen på Stortorget!

Inger J

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan