Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Stoppa trädfällarvansinnet!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Elva lindar vill kommunen fälla på Slottstorget.

Bild: Maria Carlsson

Annons

Hur många gånger har inte jag pustat ut då jag kommit över Rådmansbron på Gavleån och möts av den mjuka miljön som råder på Slottstorget. Till stor del är nog lindarna orsaken då träden dämpar trafikbullret. Nu ska dessa träd, fast de är friska, fällas för att politikerna ska få slå upp ett så kallat bildningshus där biblioteket i dag ligger.

Annons

Jag vädjar till Länsstyrelsen att stoppa trädfällarvansinnet och få Livsmiljö Gävle att inse det är liv det handlar om!

Annons

Livsmiljö Gävle måste också gå ut med var människor får vistas på Söder och i city de kommande åren. Södra Kungsgatan ska överbelastas av bilar, trottoarerna reserveras till stor del för uteserveringar, Hamiltongatan är till in i hösten begränsad för gående liksom Norra Strandgatan från Norra Kungsgatan.

Man kommer att behöva korsa Rådhusesplanaden nu och då, men hur ska man göra det på ett tryggt och säkert sätt? Ska du åka buss måste du veta vilken tid du ska åka så länge pandemireglerna råder och för den som har färdtjänst ska vi inte prata om hur det ser ut. Om du söker arbetsresor vill kommunen ha betalt för flera månader i taget vilket inte alltid är möjligt.

Sedan kommer det här med trädfällningen av lindarna på Slottstorget – det blir för mycket.

Livsmiljö Gävle och samhällsbyggnadsnämnden måste sätta sig ner och sortera upp korten så det går att leva i Gävle under det så kallade bildningshusets bygge! Jag vet att någon kommer att uppmuntra till att tänka positivt, men ibland tar krafterna slut då ansvar saknas både på politisk nivå och tjänstemannanivå.

Hur ska vi människor leva på Söder i Gävle under bildningshusets bygge och varför ska ett antal lindar få vika undan för människors byggarintresse?

Catarina Meurling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan