Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Klara ut begreppen om bilar i Boulognerskogen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från Boulognerskogen.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Replik till "Rörelsehindrad i Boulognerskogen", Larz Gustafsson med flera: Jag är något kluven till att bilar ska köra omkring i Boulognerskogen. Det ska vara en lugn och grönskande miljö med inslag av människor och fåglar som kan röra sig utan trafikregler som vi har på gator och trottoarer.

Jag måste fråga signaturen ”Rörelsehindrad i Boulognerskogen” hur du tar dig fram då du inte åker bil – är det med elrullstol, rullstol som någon måste köra, rullator eller kryckor? Det alternativet borde du ju kunna använda i Boulognerskogen om du kan parkera din bil så nära som möjligt. Hur är det med taxibilar – får de köra i Boulognerskogen? Om inte så finns det andra grupper som inte kan förflytta sig hur som helst i denna stadspark.

Annons

Annons

Vad är det som gäller för den som är funktionsnedsatt vid parkeringstillstånd från Gävle kommun? Får man stå precis var man vill? Behöver man uppvisa något bevis på att man har parkeringstillstånd till exempel i bilfönstret?

Det känns oklart och något som den som har parkeringstillstånd eller som kör en bil med parkeringstillstånd ogärna pratar om. Jag hoppas att någon vill klara ut begreppen och att p-vakterna bötfäller bilar som kör olagligt i Boulognerskogen, som är en fin tillgång mitt i Gävle.

Catarina Meurling

gående med sällskap i Boulognerskogen

Annons

Annons

Till toppen av sidan