Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om våld mot kvinnor, lindarna, vaccin med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför har politikerna inte tagit tag i problemet tidigare? undrar signaturen nedan. Observera att bilden är arrangerad.

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Tänk att det ska behöva ske fem mord på kvinnor under tre veckor innan politiker reagerar! Jag hoppas att man tar tag i problemet. Jag hörde att i genomsnitt mördas 15 kvinnor varje år. Hur länge har det varit så många? Om det har varit så många under många år, varför har man inte tagit tag i problemet tidigare? Sedan har vi alla kvinnor som misshandlas av män, kvinnor som lyckats ta sig från destruktiva förhållanden men förföljs av männen, de som lever under skyddad identitet.

Fundersam

Som född och uppvuxen på Söder, bor fortfarande kvar fast jag har blivit 60+, så har vyn över Slottstorget alltid varit Gävles ansikte. Jag är emot rivningen av böndernas hus, tycker som en tidigare insändarskribent att en utbyggnad på baksidan borde vara tillräcklig. Men nu har kommunen fått en riktig släng av vansinne – fälla träden! Gör ett besök på stadsarkivet och titta hur Slottstorget och Esplanaden såg ut på 1960-70-talet med allt det gröna och fina rabatter. Nu är det dags att någon sätter stopp för denna våldtäkt på vår stad.

Annons

Annons

K.J

Jag önskar att nya biblioteket med ombyggnad av Slottstorget utförs. Flytta bort trafiken från bibliotekssidan, överför trafiken på Kungsgatan. Då kan vi skapa ett trevligt och värdigt torg som vi Gävlebor kan använda fullt ut. Inte som nu, en försynt gräsmatta i ingenmansland. Träd som det talas om som behöver tas bort , rätt tänkt. Det går att sätta nya träd som passar in i Gävles utveckling. Låt Gävle växa

Jag tror på Gävle

Ånyo får vi rapporter om situationen på IVA-avdelningar. Antalet covidpatienter har ökat och personalen har ett högt tryck på arbetet. Men om jag förstår det hela rätt så har IVA-personalen fortfarande inte premieras extra, utöver de 10 000 kr som all personal får. Hur tänker man när man ger samma belopp till all personal? Jag tycker att det vittnar om okunskap. Ett förslag är att alla politiker får jobba en vecka med munskydd, visir och plastskydd och en vecka med mask och plastskydd. Ni kanske inte ska sitta vid skrivbordet utan med något som ibland är fysiskt tungt och stressigt.

Dags att värdera IVA-personalen!

Vi fick vår första spruta på tisdagen och blev verkligen glada att komma till Idun. Bra vägledning och mottagande av alla funktionärer efter vägen. Glada och trevliga personer bakom sina masker. Glad och trevlig personal i vaccinationssalen. Stort tack!

Väntar på nästa spruta med glädje

Annons

Åkte med buss 1 från Centralen till Bomhus 07.30 den 20/4. Konstaterade att av 20 passagerare var vi två (2!) som hade munskydd. Brukar inte åka buss normalt och trodde faktiskt att vi var lite bättre än så. Men utifrån detta kanske det inte är så konstigt att Gävleborg toppar smittspridningsligan. Så snälla Gävlebor, skärp er!

Annons

Bussresenär

Försäkringskassan är en lustig organisation. Nu begär man mer pengar för att råda bot på sin egen inkompetens och för att anställa fler pappersvändare. Vore det inte på sin plats att i stället rensa i de egna leden och i stället spara motsvarande summa genom effektivisering och kompetenshöjning? Man löser inga problem genom att hälla mer bensin på elden.

DDT

Jag önskar att alla som arbetar på äldreboenden innehar social kompetens. En pratstund på rummet, titta i ett album tillsammans, spela spel. Det här har hänt några få gånger under de fem år min mamma har bott på boendet. I stället för alla gånger jag hälsat på ser jag personal sitta och vara sociala med varandra.

Undrade dotter

Svar till Å.A.: Förmodar att du skulle vara bättre beredd om du blev intervjuad? Att du inte skulle vara ett dugg nervös eller så? Du kanske ständigt befinner dig i rampljuset, så att du blivit en rutinerad ringräv...

Annons

Larz Gustafsson, Gävle

Jag ser att Kvarnsvedens pappersbruk stänger och det drabbar 400 anställda. Det är ett hårt slag för Borlänge men en seger för miljön. Under en lång tid har jag tillsammans med andra minimerat användandet av papper digitala fakturor, tidningar läses på paddan med mera. Det enda sättet att spara på miljön är att lägga ner pappersindustrier. Vi kan inte spara på papper för miljöns skull och fortsätta producera papper. Varför hurrar inte tidningarna och miljörörelsen över den här nedläggningen? Är det något jag missförstått, när jag spar in på tidningspapper?

Pappersspararen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan