Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Trädfällning i Gävle verkar ske utan någon egentlig eftertanke

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är många som vill att lindarna ska stå kvar på Slottstorget. Här nedan är sju röster om lindarna.

Bild: Maria Carlsson

Annons

Jag håller med Inger J om att trädfällning i Gävle verkar ske lite hur som helst utan någon egentlig eftertanke. Daniel Olsson, S, anser inte att det är några problem med att fälla träden vid Slottstorget för att få plats mer fler bilar under byggnationen av det nya kulturhuset.

Lindarna är som Daniel påpekar, fortfarande unga och har knappt fyllt 30 år än. Mitt förslag som borde göra alla nöjda är att man i stället för att fälla träden flyttar på dem.

Det här är en teknik som i dag används över hela Sverige med stor framgång. I Borlänge flyttade man för några år sedan 21 lindar i samband med en trafikomläggning. Det blir dessutom billigare att flytta på träden än att betala för nya lindar och sätta ner dem på den plats där de gamla lindarna stod.

Annons

Annons

Så varför kan inte Gävle göra som Borlänge och spara träd såväl som skattepengar?

Tony N

Vad har de styrande emot allt som är vackert?

Jag blev så bedrövad när jag läste om det senaste beslutet att avverka ett stort antal träd på Slottstorget. Vad har de styrande i Gävle emot allt som är vackert? Först fäller man ett antal träd i allén på Staketgatan för en meningslös flytt av busshållplatser sen ska lindarna längs ån bort på grund av nån brygga – och nu detta. Man får nästan intrycket att en steril stenöken modell Stortorget är idealet. Daniel Olssons kommentar att det de här lindarna inte är särskilt värdefulla är ganska symptomatisk för vilken syn man har på skönhet och gröna lungor i staden. Mycket förvånande är ju också att Miljöpartiet, som ju enligt sitt valmanifest eftersträvar mer grönska i Gävle, är med på detta beslut.

Unter den Linden

Läste Inger J:s insändare. Den säger det mesta. Lindarna behövs för rening av luften och för allas trevnad. 

Christina

Gävle är en trädfientlig betongstad

Gävle är en trädfientlig betongstad som styrs av en märklig sammansättning av politiska partier, varav ett sägs värna miljön! Gäller inte Miljöpartiets partiprogram värnandet av stadsmiljöer? Har inte Gävle någon stadsträdgårdsmästare? Nu får det vara slut på trädskövlingen i Gävle! Man smygavverkar träd lite här och där och tror att det inte märks. På Gävle kommuns hemsida skryter man om att "Gävle är en av Sveriges främsta miljökommuner". Jaha du! Låt träden på Slottstorget och andra ställen vara ifred. De behövs för en trivsam levandande stadsmiljö!

Annons

Annons

O. S.

Låt lindarna på Slottstorget stå kvar! Vad är det för kommun som är så på pigg på att fälla träd i centrala stan? Vill man kanske asfaltera Slottstorget så det blir billigare att underhålla? Nu kan det väl vara nog!

N Bergström

Ge f-n i lindarna på Slottstorget. De räcker så. Fatta!

Å.A.

Det lönar sig så gott som alltid att rusta

Hur kan man uppröras över att kommunen vill fälla några träd när man samtidigt kommer att skövla ett välbyggt och välbevarat hus? Alla som har någon kännedom om byggande vet att det så gott som alltid lönar sig att rusta, renovera och omplanera. Och hur kan partiet som säger sig värna om miljö och återbruk gå i bräschen för detta vansinne?

AOL

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan