AnnonsLekia Gävleborg

Här är produkterna att fixa inför barnets ankomst – Ulrika på Lekia i Hemlingby om vad många glömmer: "Svåra beslut"

Att få barn är en spännande tid i livet och det är lätt att köpa på sig för mycket produkter till den nyfödda.
Personalen på Lekia i Hemlingby ger tips och råd för att stötta blivande föräldrar, men även dem som ska välkomna ett syskon till familjen.
– Vi har lång erfarenhet av babyprodukter, säger Ulrika Rosén, rådgivare.

Det finns massor av information på nätet för blivande föräldrar och det är många som känner sig stressade. Vad är viktigt att köpa till den första tiden hemma och vad kan vänta? Ulrika Rosén, rådgivare på Lekia/Babya i Hemlingby i södra Gävle, rekommenderar de som går i väntans tider att besöka dem för att reda ut alla frågor och funderingar.

– Vi lyssnar på våra kunder och vi finns här för att lösa deras problem. Det finns inga dumma frågor, säger Ulrika.

Allt från nappar och bitleksaker till babylarm och bärsjalar - här kan du kika in hela Lekias babysortiment

Ulrika Rosén jobbar som rådgivare på Lekia i Hemlingby.

Ulrika Rosén berättar att de som bokar eller köper en barnvagn får ett VIP-kort som ger tio procent i rabatt, som de kan använda på hela babysortimentet från bokningstillfället fram till två månader efter beräknad födsel.

– Ofta kommer man på att en nässug är bra att ha mitt i natten när bebisen är täppt i näsan. Det finns även andra saker som är bra att ha som till exempel en nagelsax, febertermometer, våtservetter, tvättlappar och en blöjhink, säger Ulrika och fortsätter:

Glöm inte heller att köpa en pandakudde. Det är en säker babykudde med ergonomisk form som hjälper till att förhindra ett platt bakhuvud.

Idag förespråkar allt fler hud mot hud redan från födseln. Lekia säljer både bärselar och bärsjalar och Ulrika Rosén märker att intresset för de produkterna ökar.

– Många är rädda för bärsjalar eftersom de är osäkra på hur de ska använda dem. Men det är jätteenkelt. Kom in till oss så visar vi hur man gör. Det är även många som vill samsova med sin bebis och då är ett babynest perfekt, säger hon.

Läs mer om Lekia/Babya i Hemlingby och Valbo här - och hitta kontaktinformation och öppettider

Ulrika Rosén påminner nyblivna föräldrar om att bland annat köpa nässug, nagelsax, febertermometer, våtservetter, tvättlappar och en blöjhink.

Ett babynest skapar en separat plats för bebisen i sängen och fungerar som buffert mellan vuxen och barn. Det finns dessutom babynest med mjukare kanter som passar för amning.

– Vi svarar även på alla frågor kring amning. Vi säljer bröstpumpar, men vi hyr även ut dem, säger Ulrika Rosén och lyfter fram deras sortiment av bland annat amningsnappar, inlägg, salvor och amningskuddar.

Nu kan du handla dina varor hemma i soffan och hämta dem i butiken utan att stå i kö, eller få varorna levererade till din bil på parkeringen - läs mer här

Att få barn är självklart en spännande tid i livet och det är lätt att köpa på sig för mycket produkter till den nyfödda.

– Vissa beslut är svåra att ta innan barnet är fött, till exempel vilken åkpåse som är bäst. Vissa barn tycker om att sova utomhus och då behövs en rejäl åkpåse. Alla barn är unika. Lär känna ditt barn innan du köper på dig för mycket produkter, säger hon.

Fakta - Topp 5 produkter att införskaffa inför barnets födsel:

1. Babyskydd: Kika exempelvis in det det här säkra och smidiga babyskyddet från Britax.

2. Barnvagn: Ett bra tips är är denna populära och nya vagn från Britax.

3. Skötbord: Se till exempel detta snygga och smidiga skötbord från Troll.

4. Bedside crib: En sidosäng för din bebis. Se till exempel detta populära och smarta bedside crib från Troll.

5. Babynest: För mysig samsovning med din bebis. Kika exempelvis in detta söta, mjuka och pålitliga babynest från Minidreams.

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Lekia i Gävleborg och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan