Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Jag åker bara fram till P-platsen för rörelsehindrade

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten förklarar hur hen kör i Boulognerskogen.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Svar till Catarina Meurling: Jag ska först förtydliga att jag kör bil i Boulognerskogen endast på vägen mellan Västra Vägen och den skyltade parkeringsplatsen för rörelsehindrade vid toalettbyggnaden i närheten av serveringen. Givetvis kör jag mycket sakta och med stor försiktighet och den vägen används även bland annat för transporter till serveringen.

Annons

Annons

Jag har ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade och har det alltid synligt i framrutan.

Har varit i kontakt med både Gävle kommun och med kyrkogårdsförvaltningen och fått bekräftat att jag har rätt att köra där.

På Gävle kommuns hemsida kan du läsa vad som gäller för parkeringstillstånd under rubriken ”Regler för parkeringstillstånd för rörelsehindrade”.

Du undrade även hur jag tar mig fram normalt. Jag går mycket sakta och endast korta sträckor med stöd av en krycka.

Har även tillgång till en rullstol men med mitt handikapp krävs då att jag även har en medföljare eftersom min förlamning gör att jag inte kan lossa eller lasta rullstolen själv i bilen och orkar inte heller ta mig fram själv i den.

Håller med dig om att okynnestrafik borde bevakas och beivras. Även jag möter ofta fordon som troligen inte har rätt att åka där.

Om du möter mig någon gång, sakta rullande, hoppas jag att du då förstår att jag har rätt att köra där och att du förstår hur mycket den möjligheten betyder för mig.

Rörelsehindrad i Boulognerskogen

Annons

Annons

Till toppen av sidan