Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Stryp bidragen till ABF!

Sverigedemokraterna accepterar inte att skattemedel går till organisationer som sparkar och diskriminerar människor grundat på vad de röstar på. ABF har nu offentligt visat sin odemokratiska sida, därmed bör kommunala bidrag till ABF stoppas tillsvidare, skriver Roger Hedlund och Liz Zachariasson, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Liz Zachariasson, SD.

Bild: Roger Wallenius

Annons

I en artikel i Expressen berättade Stefan Cronlund att han röstat på SD, ett par dagar senare fick han höra av ABF att han inte längre är önskvärd som fritidsledare på ungdomsgården i Ockelbo. Ett arbete som Stefan, och antagligen merparten av befolkningen, uppfattar som opolitiskt. Dock verkar ABF ha en annan syn på saken.

Annons

Annons

ABF, en till Socialdemokraterna närstående organisation, säger att man måste dela deras värderingar för att få jobba på ungdomsgården i Ockelbo. Samtidigt får ABF bidrag för att bedriva verksamhet riktad mot alla ungdomar i kommunen. I senaste skolvalet fick Sverigedemokraterna en fjärdedel av alla röster i Ockelbo. Vilken syn har ABF på de ungdomarna?

Sverigedemokraterna har upprepade gånger krävt att bidrag stoppas till odemokratiska organisationer, vilket man nu får se ABF som, då de diskriminerar människor grundat på vilket parti de röstar på.

Tyvärr kan ABF:s metod vara ett effektivt sätt att tysta människor, då de flesta är beroende av sin inkomst och knappast vill riskera sin anställning. Det är helt oacceptabelt och förkastligt att en organisation som använder sig av sådana metoder får bidrag från kommunen.

Att skrämma människor till tystnad och utnyttja människors beroendeställning är tillvägagångssätt som man vanligtvis ser i diktaturer och är inget som hör hemma i Sverige.

Sverigedemokraterna kommer driva denna fråga vidare såväl politiskt som juridiskt och vi kommer fortsätta kämpa för demokrati och rättvisa, i Ockelbo och i resten av landet. Innan ABF bevisat att de fortsättningsvis välkomnar alla demokratiska åsikter, bör inte en enda skattekrona gå till deras verksamhet!

Roger Hedlund, SD

riksdagsledamot Gävleborg

Liz Zachariasson, SD

gruppledare Ockelbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan