Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tänk om och gör det rätta – håll Storviksbadet öppet i sommar!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet.

Bild: Sofia Lööf

Annons

Undertecknad har nu bott i Sandviken i tio år. Som stolt uppvuxen i Storvik har jag på lite avstånd följt debatten om utomhusbadet i Storvik. Storviksborna och Forumgruppen har under åren lagt ner många timmar och demonstrationer för att få behålla badet. Det som gläder en gammal Storviksbo är att det nu kommit en ny generation som hjälper den gamla att kriga för Storviksbadets överlevnad.

Förra sommaren när Parkbadet var coronastängt vallfärdade ett stort antal Sandvikenbor till Storvik för att bada utomhus. Det troliga är väl att Parkbadet kommer att hålla stängt i sommar också. De ansvariga i Sandviken som bestämt att Storviksbadet ska vara stängt i sommar har verkligen skjutit sig själva i foten!

Annons

Det krävs inga större uppoffringar för att hålla Storviksbadet öppet i sommar. Jag är helt övertygad om att både Storviks- och Sandvikenbor kommer att invadera badet i Storvik i sommar om bara de som bestämmer tar sitt förnuft tillfånga! Naturligtvis ska det genomföras på ett coronasäkert sätt.

Annons

Det pratas om att Sandvikens kommun tagit fram en kostnad för att renovera Storviksbadet. Summan för detta skulle vara 23 miljoner och gäller då en totalrust av badet. Det förstår ju alla att de pengarna inte finns i dagsläget. Men det är ju inte en totalrust som behövs för att hålla badet öppet i sommar! Det som krävs för att hålla badet öppet i sommar är lite sunt förnuft hos dem som bestämmer och en driftskostnad på runt 900 000.

Det ryktas om att det ska anläggas ett utomhusbad vid Parkbadet i Sandviken. Om dessa rykten stämmer så skulle jag inte vilja vara i den kommunpolitikers eller tjänstemans kläder som ligger bakom det förslaget. Jag förutsätter att det/de partier som ligger bakom detta inte kommer att få en endaste röst av Storviksborna vid nästa val.

Det finns ett antal förslag att komplettera Storviksbadet med minigolf, padelbanor, skatepark och boulebanor med mera. Det är väl åt det hållet som man ska gå och inte göra gamla fina Storviksbadet till en gravplats.

Var ska alla barn och ungdomar lära sig att simma? Det finns ju i och för sig ett antal fina sjöar inom kommunen men inget går upp emot ett tempererat bad. Man slipper då det kalla vattnet som tyvärr ofta är invaderat av alger.

Kommunen har ju sagt att de vill satsa i Storvik. En allaktivitetshall är äntligen på gång och det ska byggas nya bostäder vilket jag anser som mycket positivt om det nu blir av och inte är vad många tror, ytterligare ett valfläsk som riskerar att bli pannkaka.

Annons

Annons

Det finns ju en viss risk att allaktivitetshallen i Storvik blir som sagan om Mäster skräddare. Det börjar med löften om en ny stor efterlängtad allaktivitetshall men under resans gång blir den mindre och till slut säger man från kommunalt håll: Det bidde ingenting!

Det är sorgligt att Storviksbadet riskerar att stängas för att det blivit en personlig sak för Ulf Gillström. En gammal gråsosse som säger samma saker nu som han sade för över 20 år sedan när vi inom Storviks Innebandysektion startade det första hallprojektet. Utvecklingen i samhället har tack och lov gått framåt men vissa håller envist kvar i det gamla!

Alla minns väl hans ord för ett par år då han tyckte att Storviksborna skulle välja på ett utomhusbad och en allaktivitetshall. Helt otroligt att en förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden kan säga sådana saker och fortfarande ha fortsatt förtroende!

Snart kommer sommarvärmen och ni som bestämmer angående Storviksbadet har fortfarande tid på er att tänka om och fatta rätt beslut!

Om kommunens politiker vägrar att ändra sitt beslut till det enda rätta, det vill säga att hålla Storviksbadet öppet i sommar är det dags för Forumgruppen att arrangera ett demonstrationståg igen. Det går att göra det coronasäkert om man bjuder till lite. Demonstrationståget ska dock den här gången avslutas på Jerntorget i Sandviken i samband med ett kommunfullmäktigemöte. En massa traktorer ska omringa Jerntorget som ska fyllas med Storviksbor. Fungerar det i Frankrike så fungerar det i Sandviken också!

Till sist ett litet tips till alla er som skriver insändare: Stå för vad ni tycker och skriv under med ert namn, trovärdigheten ökar något oerhört! Jag läser aldrig en insändare som inte är underskriven. Jag tappar intresset direkt.

Lars-Olov ”Larsa” Lind

stolt över att vara uppvuxen i Storvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan