Annons

Annons

Annons

Annons

Han skulle ta över Le Chef men ödet ville annat – så blir Tasty Mangal

Det var tänkt att Maghdid Paiwan skulle ta över Le Chef. Men så kom Anatoliens kolgrill upp som förslag i stället. I veckan som gått tog 30-åringen över krogen med det nya namnet Tasty Mangal på Södra kungsgatan 31 i Gävle.

Maghdid Paiwand och Hussein Osman öppnade Tasty Mangal i gamla Anatoliens kolgrills lokaler onsdag 28 april 2021. En del är sig likt i att grillat från Mellanöstern är inriktningen. Sedan har tv-skärmar med bilder på rätterna tillkommit och även en salladsbar.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Mellan 2014 och 2020 drev Maghdid Paiwan GDG Kebab vid Norr-rondellen. Med den byggde han upp en trogen kundkrets, inte minst personal som jobbar sent, typ vakter och taxichaufförer. Men när fastighetsägaren bestämde sig för att han ville ha annan verksamhet i området blev Paiwan arbetslös. Tillsammans med Hussein Osman, som även hoppat in på GDG, började han leta andra restauranglokaler. Till en början var faktiskt Le Chef, som vi i fredags berättade gick till Leif Klövstedt, aktuell. Det gick så långt som till budgivning. Som ett minne av detta står Maghdid Paiwan nu med ett företagsnamn som var tänkt för lokalen på Drottninggatan 10: Lechefnabi AB, men i en helt annan lokal: gamla Anatoliens kolgrill.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan