Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Hur kan man ens tänka tanken att lägga ner Storviksbadet?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet är viktigt, anser skribenten.

Bild: Sofia Lööf

Annons

Storviksbadet är ett ovärderligt utflyktsmål och spelar en viktig roll för barnen, alla som bor i Storvik och för människor från andra kringliggande områden som besöker badet på somrarna. Hur kan man som politiker ens tänka tanken ut att inte fortsätta bedriva badet och satsa på att utveckla det?

Det är väldigt välkommet med satsningar som planerats för Storvik men badet måste ingå som en naturlig del i dessa satsningar. Det är en långsiktig satsning för alla medborgare. Det sprider glädje och framtidstro hos medborgare.

Annons

Annons

Det fanns möjlighet för kommunen att söka pengar för att rusta upp badet i samband med de övriga ansökningarna och den möjligheten finns fortfarande kvar.

Ett enda utomhusbad för ett samhälle med dess omnejd! Och det sägs vara för dyrt. Det vore bättre att spara in på konstgräsplan i stället! Det är väldigt dyrt, ohälsosamt och kräver underhåll. Gummigranulat som håller grässtråna av plast uppe är en supermiljöbov. De negativa effekterna förstärks när man skottar snö och när snön smälter. Det finns studier på detta.

En härlig fotbollsplan skapat av sand är naturvänligt, skön under fötterna och ska naturligtvis underhållas som allt annat.

Det är väldigt svårt att föreställa sig en ort utan utomhusbad. Men det är lätt att föreställa sig att inte rösta på politiker som vill lägga ner badet. Alla har inte bil eller möjligheter att åka långa vägar med sina barn för att bada. Samtliga badmöjligheterna kräver biltransport.

Skolbarnen som använder badet mister den möjligheten och måste skjutsas långa vägar för att få sin lagstadgade simundervisning. Barnen och alla medborgare är värda ett utomhusbad och ett inomhusbad, allaktivitetshus med många möjligheter till olika sporter och konstskola på sin egen ort och mycket annat. Det ger hopp om ett liv som erbjuder många möjligheter till en rolig och meningsfull fritid och utveckling på olika områden.

Charmen med Storvik behöver bevaras och värnas om!

Mariam Andersson Klint

fd förskolechef

Annons

Annons

Till toppen av sidan