Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Jag undrar om man får behandla ett konstverk så här

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Priapos trädgård med nyplanterade träd. Inget som skribenten tycker om.

Bild: Privat

Annons

Jag undrar om man får behandla ett konstverk på detta sätt. Kommunen har nu planterat fyra-fem träd framför den omtalade jeepen i rondellen vid västra utfarten från Gävle. Det är väl meningen att den inte ska synas i framtiden. Frågan är om man får göra så här. Det kanske till och med finns lagar om hur konstverk ska behandlas.

Jag kan inte tänka mig att det finns några regler om att man får bygga för ett konstverk och dölja det. Hur som helst så är det ju skamligt att man beter sig på detta sätt mot ett konstverk. Har man talat med konstnären Ingo Vetter om detta? Har han givit sitt tillstånd till att konstverket ska gömmas undan?

Annons

Annons

Jag säger fy skäms till kommunen och de ansvariga trädplanterarna. Vad man än tycker om ett konstverk, så ska man inte förstöra det.

Den här jeepen väcker känslor och det ska ett konstverk göra, annars finns det inte. Själv tycker jag bilen är ett roligt inslag i rondellbilden. Den påminner om att det en gång i tiden fanns ett regemente bredvid och där fanns det en uppsjö av den här sortens jeepar. Men I 14 stod på näsan, precis som denna jeep till konstverk. Är det någon som känner Ingo Vetter och kan kontakta honom och tala om hur kommunen förstör hans konstverk?

En som kört sådan jeep

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan