Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Stoppa den negativa stadsomvandlingen i centrum

Vi står inte bakom den negativa stadsomvandling som nu ligger på förslag, skriver Kristdemokraterna.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jan Myléus, KD.

Annons

Gävles styrande politiker (S, MP, C, L) vill stänga centrum för biltrafik, bygga nya bussfält på Söder och fälla träden i Slottsparken. Detta krävs för att det nya biblioteket skall kunna byggas påstår man.

Dessa planer måste genast rivas upp anser vi Kristdemokrater.

Det är tydligt att den politiska ledningen i Gävle med Miljöpartiet i spetsen försöker göra en omfattande stadsomvandling som i det närmaste går ut på att bland annat strypa biltrafiken till och från centrum. Enligt de planer som presenterats för bygget av det nya biblioteket pekar man ut Slottstorget som enda plats för etablering av byggbaracker. Detta påstås i sin tur medföra en rad andra åtgärder som nedsågning av träden, stopp av biltrafiken och nya bussfiler. Vi Kristdemokrater anser att det finns andra alternativ till detta.

Annons

Annons

Den nya biblioteksbyggnaden som majoriteten nu driver igenom kommer alltså inte bara ha en prislapp för ett nytt bibliotek, det kommer även kräva omfattande samhällsplanering där mer skattepengar kommer att behövas. Pengar som vi kristdemokrater anser i stället borde gå till kommunens verkliga uppdrag, vård, skola och omsorg. Ett redan för dyrt skrytbygge sväller nu bokstavligen utanför dess dörrar.

Vi är emot detta bygge och vi kommer även fortsättningsvis också att säga nej till alla planer som kommer att påverka Slottstorget, biltrafiken och centrum negativt.

Kristdemokraterna i Gävle

Jan Myléus

kommunalråd i opposition

Rosmari Holmgren

samhällsbyggnadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan