Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Liberaler, besök verkligheten så ni vet vad ni talar om

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hans Backman, jag vill uppmana dig att göra besök i verkligheten, så kanske du i framtiden i alla dina debattartiklar kan uttala dig utifrån kunskap, skriver skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Tre liberaler skriver i en debattartikel den 21/5 att det är oroväckande att kommunfullmäktige i Gävle med sitt beslut den 10 maj gav möjlighet att aktivt göra än mer för att mota smittspridningen av covid-19.

Jag skulle vilja påstå att det oroväckande är dessa politikers bristande ledarskap och ansvarstagande. Smittspridningen måste ner så att vi åter kan öppna upp samhället. Det kan inte ha undgått någon, inte ens de styrande Liberalerna i Gävle, att smittspridningen har varit hög i vårt län och vår kommun. Vår smittskyddsläkare och landshövding har varje vecka vid sin presskonferens varit tydliga i sitt budskap.

Annons

Annons

Sjukhuspersonalen har flera gånger vittnat om hur ansträngd deras arbetssituation är. Det har varje vecka kommit alarmerande uppgifter om att sjuksköterskor går på knäna och att situationen inte är långsiktigt hållbar. Budskapen har varit samstämmiga, vi måste få ner smittspridningen i samhället.

Det som är anmärkningsvärt att tre ledande politiker som har det yttersta arbetsmiljöansvaret för såväl lärare som sjukhuspersonal inte tar sitt uppdrag på allvar. Hur kan du, Hans Backman, regionråd med det yttersta ansvaret för personalen och arbetsmiljön på våra sjukhus, inte förstå vikten av att om behovet finns använda sig av den pandemilag som alla partier i riksdagen varit överens om? Hans Backman, jag vill uppmana dig att göra besök i verkligheten, så kanske du i framtiden i alla dina debattartiklar kan uttala dig utifrån kunskap.

Anhörig till en utbränd sjuksköterska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan