Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Utrota kommunens besatthet av att Storviksbadet ska bort

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadets öde avgörs i morgon.

Bild: Martin Hammar

Annons

Med argument från tekniska kontoret (TK) har Sandvikens kommun beslutat lägga ner Storviksbadet, på grund av dåligt skick.

Om inte TK kan starta badet i år, trots att det fungerade i höstas säger det mer om skicket på TK och dess ledning, än på badet. Är det så att TK agerar på uppdrag av de gamla badethatande pamparna på kultur och fritid?

Annons

Att inte driva badet i år, när Parkbadet är stängt, visar att man vill dölja att det fungerar. Endast öppet på sommaren har angetts som ett problem, men det är ju då badet behövs. Jämför med det konstfrysta skidspåret i Högbo.

Annons

Hur beställde man den ”opartiska” utredningen om badet? Utredning med önskat resultat? Jag är född och uppväxt i Sandviken, och var förr stolt över stan. Men under många år i Storvik vet jag att Sandvikens ”välstånd” är på bekostnad av ytterområdena.

Storvik har tillhört Sandviken i över 50 år, och misstron har aldrig varit större. Det lovas bostäder och inomhushall, med byggstart efter valet. Dimridåer och valfläsk. Bara badet försvinner.

Det borde kännas bra för politiker, och viss personal på kultur och fritid och TK, att sluta föra ett kallt krig mot ytterområdena, och springa gammelpamparnas ärenden.

Lämna den hybris man fick vid kommunsammanslagningen 1970, då Sandviken skulle bli storstad, med rätt att plundra ytterområdena på pengar och service.

Föryngra kultur och fritid.

Bort med gamla attityder och hållhakar.

Renovera tekniska kontoret.

Utrota kommunens besatthet av att Storviksbadet ska bort.

Lars Eriksson, Storvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan