Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om rondellkonst, Näringen med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Träd distraherar och skymmer, anser skribenten nedan.

Bild: Privat

Annons

Svar till "En som kört en sådan jeep": Två saker: Jag tycker det bra att man slipper se jeepen, men jag tycker inte om att man planterar träd i en rondell, det distraherar och skymmer sikten! Detta med tanke på hur många kör i en cirkulationsplats. Det gäller också det nymålade konstverket på Spängersleden.

Torbjörn B

En vädjan till Gävle kommun, kommunalråd och andra beslutsfattare: Bygg inga bostäder på Näringen! Stöd i stället den etablerade verksamhet som bedrivs på Näringen. Hur kunde kommundirektören och två kommunalråd skriva ett sådant dåligt avtal med staten? Ett avtal som skulle utplåna ett helt industriområde för att bygga bostäder på denna före detta soptipp. Inom kommunen finns mark som är mer lämpad för bostäder. Stöd näringslivet i Gävle kommun som ligger på 273:e plats i riket, vilket är ett bottenrekord.

Annons

Annons

Gunnar Källberg

f.d. stadsplaneingenjör och bygglovshandläggare på Gävle kommun

Naturskyddsföreningen i Gävle tycker till om ett eventuellt lågprisvaruhus i Valbo. Tar exempel med ökat bilåkande för att handla livsmedel. Men inne i Gävle har man inga åsikter. All skog som röjts i Hemlingby för bland annat McDonalds och kommande Bauhaus. Men i Gävle cyklar man väl för att handla för där finns så fantastiska cykelvägar. Varför protesterar man inte där? Sedan har jag i färskt minne Naturskyddsföreningens engagemang för kustnära vindkraftverk, för att inte tala om alla ledningsgator där massor av natur påverkas.

lassE

Svar till "Blir aldrig fred": Palestina borde ha placerats i Jordanien. I det nuvarande Israel har judar bott i årtusenden. Vad hände med land för fred? Palestinierna fick land. Landet transformerades snabbt till en avfyrningsramp för arabiska missiler, riktade mot judisk civilbefolkning. Hamas vill kasta judarna i havet.

Larz Gustafsson, Gävle

Till Gävle parkeringsservice: Nu vill jag ha klara besked om hur jag betalar parkeringsavgift på parkeringar i Gävle innerstad. Jag har inte och kommer inte att skaffa mig någon app. Kan jag använda mitt bankomatkort i Swedbank? Jag har prövat men det fungerade inte. Vad är annars ett betalkort och hur skaffar jag mig det? Jag har redan nu författat skrivelser till Jämställdhetsombudsmannen, Justitieombudsmannen med flera för att påtala er usla information och hanteringen av bland andra pensionärer. De kommer jag att sända iväg om jag inte får ett godtagbart svar.

Annons

Annons

Olle Ljungbeck

Svar till Sweco "Cykling kan innebära miljardvinster för samhället": Det där låter ju bra, men ifall vi går över till att cykla och skippar bilen, då måste ju cyklismen beskattas lika hårt som bilarna, annars blir det ju rena förlusten när en massa skatteintäkter försvinner. Era miljardvinster blir det inget med i så fall. Bilismen genererar ju massor av skatteinkomster, och de pengarna kan vi ju inte vara utan bara sådär.

Peter Landqvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan