Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Om viljan hade funnits att driva badet så hade rivning aldrig blivit en fråga

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Barnen i Storvik lämnas utan en naturlig mötesplats. De lämnas att inte lära sig att simma på en säker plats. De lämnas för att man inte orkar sköta om ett utomhusbad som i generationer varit en bystolthet, skriver Forumgruppen Ovansjö-Storvik.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Nu står det mer och mer klart vad politikerna i Sandvikens kommun vill göra med det fullt fungerande badet i Storvik. Man vill riva det.

Detta beslut har rört upp och rör fortfarande upp många känslor inte bara för Storviksborna utan även för hela kommunen.

Vi vet vad de har grundat sitt beslut på, de har beslutat att badet är för gammalt och slitet. Utan att lyssna på sakkunniga i frågan så har man anlitat en konsult som arbetar med skogsbruk/skogsförvaltning. Denne konsult har inte heller varit vid Storviksbadet de senaste två åren.

Annons

Annons

Vår ståndpunkt har hela tiden varit densamma. Om viljan att driva badet i Storvik hade funnits så hade detta ej blivit en fråga överhuvudtaget. Vi har försökt att förstå varför det blivit på detta sätt men hittar ingen rimlig förklaring.

Vi har sökt chefen för kommunstyrelsen, speciellt efter att han gick ut i media och sökte en dialog med medborgarna. Han har till dags dato inte lämnat oss ett svar att han ens har mottagit vår förfrågan.

Så nu kommer man i stället att ta ett beslut om att riva badet, för ett antal miljoner skattepengar, utan att veta vad man ska göra på ytan där badet i dag står.

Barnen i Storvik lämnas utan en naturlig mötesplats. De lämnas att inte lära sig att simma på en säker plats. De lämnas för att man inte orkar sköta om ett utomhusbad som i generationer varit en bystolthet. De lämnas med en känsla av att politikerna i Sandviken inte bryr sig om Storvik. De kommer att växa upp med en starkare känsla av att det är vi mot dem. Ett för högt pris i slutändan?

Skäms på er alla som bidragit till detta.

Forumgruppen Ovansjö-Storvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan