Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om flaggor, Eurovision, padelhallar med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flagga mera, manar signaturen nedan.

Bild: Mikael Engström

Annons

Pingstdag, flaggdag och lummig grönska i hänryckningens tid inbjöd till cykelutflykt. Det blev en tur längs Valbovägen och Hagaströmsvägen för att få se vajande flaggor mot försommargrönskan. Resultatet blev magert, tre flaggor trots många stänger! Det finns snart fler chanser att flagga för er som har flaggstång: Veterandagen den 29 maj och nationaldagen den 6 juni. Ta tillfället att hylla även mor den 30 maj, fast det inte är officiell flaggdag då.

Cyklist

Tycker att årets tillvägagångssätt att välja representant till Eurovision påminner om 1973 när Sverige skickade ”Sommaren som aldrig säger nej” med Göran Fristorp och Claes af Geijerstam som då kallade sig ”Malta”. Den slog ut en låt som ”Ring Ring” med Benny Andersson och Björn Ulvaeus! Det gick ju som det gick. Resten är historia som man brukar säga. Klara Klingenströms ”Behöver inte dig i dag” gick rakt in i folkets hjärta men det var en bisak. Hon var tydligen för vanlig för oss som röstade där hon stod i sin enkla klänning och sin gitarr. Jag gör en koppling till ”Ein bisschen frieden” med tyska Nicole 1982 och den gick verkligen hem i stugorna.

Annons

Annons

Man lär sig aldrig

Jag rekommenderar alla som har en liten stund över att logga in på Youtube och söka på Lennart Matikainen. Jag har skrivit till SVT att de borde ordna en debatt mellan Löfven och Matikainen, men så här långt resultatlöst. Tyvärr börjar våra makthavare planera för censur av alternativa medier. Låt det inte ske

Valbo 63

Lugn nu alla Brynäsare. Nu får alla medlemmar och fans till Brynäs IF ta och lugna ner sig lite . Låt klubben få lugn och ro att ta sig ur detta . Senast nu Dan Ekholm som vill få publicitet genom att kritisera det senaste beslutet att börja anställa en klubbdirektör. Vill ni månne ha makt själva och komma in i styrelsen? Verkar onekligen så! Det är för många som kretsar runt och vill skaffa sig en framträdande roll .

En som stöttar i alla väder

Eftersom det bara är Israelvänner som Larz Gustafsson som kommer till tals, måste jag få meddela att ockupation och etnisk rensning inte är bra. Som kristen förespråkar jag inget av detta. På samma sätt som apartheid avskaffades i Sydafrika är det nu dags för Israel att sluta bomba barn och civila.

Också kristen

Nu ska man bygga ännu fler grå fula padelhallar. Ett grått padeltält? Vad är problemet? Skulle ni vilja ha ett grått fult betongmonster utanför ert vardagsrumsfönster? Industrier och serverhallar likaså. Varför kan man inte utforma dem så att de ser ut som vackra byggnader? Vem är ansvarig att tillåta dessa groteska fulheter som förstör vår stad och landsbygd och gör den obeboelig för människor framöver?

Annons

Ansvariga måste och ska bli granskade

Annons

Man nedsparkad efter Hedesundavägen – vart är vi på väg? Samhället ser ut ut att gå åt helvete. Här stannar en snäll människa och vill hjälpa till och vad händer? Jo han blir misshandlad och rånad på personliga saker. Nu får det vara nog. Snart är det val. Jag skriver inte vilka som bör vinna. men hoppas att något parti tar tag i vad vi svenskar vill ha.

Orolig hur det ser ut att bli i framtiden

Är övertygad att om Sverigedemokraterna kommer att få inflytande på en borgerlig regering om, o hemska tanke, de vinner valet 2022. Då blir det förändringar som innebär kraftiga försämringar för så kallat vanliga personer.

S R W

Hej Misan. Tyvärr verkar det ha undgått dig att Gävleborg numera är långt ifrån värst avseende covidsmitta. I senaste veckostatistiken ligger vi i mitten med långt lägre smittotal än värstingarna Kronoberg och Norrbotten. Jag har inte heller sett några generella rekommendationer om munskyddsanvändande utomhus eller vid resor med bokade platser. Framförallt utomhus känns det som nyttan av munskydd skulle vara starkt begränsad, speciellt när det är så glest mellan personerna som du beskriver (drygt tio personer på en perrong är väl inte direkt trångt).

Rätt ska vara rätt

Vattnet i utebassängen är upptappat sedan två veckor. Träningen i simsällskapen har börjat. Varför får inte allmänheten bada utomhus i maj, som tidigare år? Jag undrar om Fjärran Höjder-badet, som nu varit stängt länge, har snabb beredskap att öppna om det kommer nya beslut som gäller från den 1 juni? Eller behöver man ett par veckors "startsträcka" efter att ha gjort – ja vad? – under många månader? Vi vill ha ett bad som är öppet, åtminstone utomhus, där klor och frisk luft väsentligt borde minska risken för smitta, precis som förra året.

Öppna utomhusbaden!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan