Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sömnlösa nätter inför alla insamlingar till lärare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

20 kronor hit och dit till olika lärare fick mig att må dåligt i flera veckor, skriver skribenten.

Bild: TT

Annons

Lördagens reportage om tjejerna som hade varit så duktiga att sälja majblommor, väckte hemska minnen i mitt liv. Jag vill absolut inte nedvärdera deras insatser, men vill gärna berätta om baksidan med majblommor och insamlingar till lärare.

Som ensamstående tvåbarnsmor har jag inga glada minnen av det. Jag har inga släktingar som köper majblommor, så det blev jag som skulle köpa dem och lägga pengar på alla insamlingar. Efter räkningarna hade jag per månad 2 000 kronor och det skulle räcka till mat och övrigt för tre personer.

Annons

Annons

Det behövs inte mycket mattekunskaper för att räkna ut att majblommor och 20 kronor hit och dit till olika lärare fick mig att må dåligt i flera veckor. När jag gav 20 kronor till sonen för att han skulle ge det till vårens insamlingar för lärare, mådde vi lika dåligt båda två. Sonen hade mycket hellre använt pengarna för sina behov och det hade också gjort mig mycket gladare.

Men nej.

Nu är det väl många som tänker att jag var arbetslös, men det har jag aldrig varit. Hela mitt liv har jag arbetat heltid i dåligt betalda kvinnoyrken. Hoppas att ni som ordnar dessa insamlingar tänker om, för vi är många som får sömnlösa nätter inför terminsavslutet.

Kerry

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/insandare-det-finns-inga-krav-att-alla-barn-deltar-i-majblommeforsaljningen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan