Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Erbjud dem som arbetar med vaccinationerna en "sommarmorot"

Vaccinationerna går framåt i Sverige och i Gävleborg vilket är oerhört glädjande. Man kan nu också se att smittspridning minskar i de grupper som är vaccinerade och vi kommer varje dag närmare slutet på pandemin. Varje person som vaccinerar sig gör en samhällsinsats och till er vill vi rikta ett stort tack och vi kommer själva också att vaccinera oss när det är vår tur, skriver Patrik Stenvard och Alexander Hägg, M.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard och Alexander Hägg, M

Annons

Nu står vi inför de som alltid kritiska sommarmånaderna och inte heller denna sommar blir som vi är vana vid. Trycket på sjukvården sjunker just nu men vi är ännu inte framme vid målet. Den ordinarie vården ska upprätthållas och medarbetarna ska ha sin välförtjänta semester samtidigt som hälso- och sjukvården även ska hantera vaccinationerna i sommar. Från Region Gävleborgs sida trodde man att vaccinationerna skulle vara klara till sommaren, så är nu inte fallet. I stället kommer vi få extra hög andel doser i juni och vaccinationerna kommer pågå för fullt hela sommaren.

Annons

Annons

Medarbetarna som jobbar med vaccinationerna gör ett fantastiskt arbete, utan dem vore det inte möjligt att genomföra den stora massvaccination som nu pågår av Gävleborgs befolkning. Vi kräver nu att ni som arbetar med vaccinationerna och på något sätt påverkas av det under semesterperioden ska erbjudas ekominsk uppmuntran i form av en "sommarmorot". Sommarmoroten rör dem som att jobbar extra eller hoppar in under sin semester för att arbeta med vaccinationerna.

Sommarmorötter har länge använts inom vården i Region Gävleborg under den kritiska sommarperioden. Vi anser att det inte är mer än rätt att även medarbetarna inom vaccinationen erbjuds detta.

De allra flesta inom vården är trötta efter att ha jobbat under dessa förhållanden i över ett år. Det är av yttersta vikt att säkerställa bemanningen under sommarmånaderna så att vaccinationerna pågår i full kapacitet. Det är också viktigt att Region Gävleborg är flexibla och erbjuder Gävleborgarna olika sätt att boka och genomföra sin vaccination så att så många som möjligt väljer att vaccinera sig även under semestern.

Moderaterna

Patrik Stenvard

regionråd i opposition

Alexander Hägg

regionråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan