Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Gävlekrögarna försiktigt positiva till nya senare serveringstiderna för alkohol: "Gör att gästerna inte behöver stressa"

Under torsdagen presenterade regeringen formellt att det faktiskt blir som den tidigare utlovat: förlängt serveringstillstånd av alkohol två timmar till 22.30 på krogar från och med tisdag 1 juni. Försiktigt positiva kan reaktionerna hos några Gävlekrögare som tidningen pratat med sammanfattas.

Sarah Johansson på Sarahs pekar på att hon och personal förväntas hindra en gäst som lämnar sitt bord för att inleda ett samtal med någon vid ett annat bord. En sådan regel borde i så fall gälla lika mycket i exempelvis ett köpcentrum, för konsekvensens skull, resonerar hon.

Bild: Anna Höglund

Annons

12 maj meddelade regeringen att det kan bli lättnader i restriktionerna för krogar från och med 1 juni. Klockan 16 på torsdagseftermiddagen höll samma regering en presskonferens där detta besked definitivt slogs fast. Den viktigaste punkten för krogar och restauranger är att serveringstiden förlängs till 22.30 från 20.30. Det innebär alltså att den sista beställningen ska vara gjord 22.00 och att krogen därefter ska vara utrymd 22.30. Med andra ord: precis som det var mellan november och februari. Att max fyra personer får sitta i samma sällskap ligger dock kvar. Vid det som sedan kallas steg två, med planerat införande 1 juli är ytterligare lättnader planerade. Först vid steg fyra i september planeras restriktionerna för serveringstider att lyftas bort helt.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan