Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Får man gräva utan tillstånd?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från grävningen i Bomhus.

Bild: Privat

Annons

Vem är ansvarig för grävandet mellan Högsta och Lillhagen/Storhagen i Bomhus? Får man gräva hur som helst och får man göra det utan att meddela fastighetsägaren?

Kommunens sida för aktuella grävarbeten har ingen info om detta, så hur står det till med tillstånd och annat?

Fundersam

Svar direkt: Planerade grävningar får man inte utföra utan godkänt grävtillstånd.

Akuta grävningsarbeten kan utföras utan tillstånd, men då måste tillstånd sökas senast tre dagar i efterhand. Vad gäller det arbete som utförs mellan Högsta och Lillhagen/Storhagen i Bomhus så har byggherren, Open Infra, sökt och fått grävningstillstånd från Gävle kommun. Arbetsperioden för nuvarande grävtillstånd har dock gått ut och fram tills ny ansökan om en utökad arbetsperiod behandlats så är grävningen pausad.

Annons

Annons

Inför en planerad grävning ska berörda fastighetsägare, boende och affärsinnehavare som kan påverkas av schaktning och gatuavstängningar med mera informeras av byggherren eller av byggherre utsedd entreprenör. Grävningen ska i utföras enligt Gävle kommuns grävanvisningar, i vissa specifika fall kan grävanvisningarna kompletterats med mer förhållningsregler som då byggherren och dess entreprenörer måste förhålla sig till.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan