Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Jag är upprörd – vem har betalat för laddstolparna hittills?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders Holmsten, affärsområdeschef på Gävle Energi, vid en av företagets laddstolpar.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag blev oerhört upprörd när jag den 25 maj läste i GD att Gävle Energi kommer att börja ta betalt för laddning av elbilar vid sina laddstolpar. Upprördheten handlar inte om att de kommer att börja ta betalt, utan över att de inte har gjort det hittills.

Intressant är att de inte framför några som helst ekonomiska skäl till förändringen, utan att den görs för få fram lediga parkeringsplatser. Vem har hittills betalat energin till elbilarna? Inte så svår fråga.

Annons

Annons

Det är naturligtvis Gävle Energis kunder som har gjort det, för inte vill väl Anders Holmsten eller någon annan på Gävle Energi försöka inbilla, ens en enkel ingenjör, att utvinning och distribution av el till uppladdningsbara elbilbatterier inte kostar något, medan det totalt kostar cirka 2:70 kr/kWh, inklusive nätavgifter, om man i stället använder energin till ljus och värme i sitt hem?

Frågor, som inställer sig är i stället, hur har ”grastiselen” till laddstolparna bokförts hos Gävle Energi (som svinn)? Hur mycket kan elpriset förväntas sjunka hos Gävle Energis övriga kunder när företaget nu börjar ta betalt för elen vid laddstolparna, eller kanske den rimligare frågan: Hur mycket kommer Gävle Energis vinst att förväntas öka när man nu börjar ta betalt för ”bilelen”, för någon taxesänkning är väl inte att vänta, eller hur?

Ingenjör’n

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan