Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Jag instämmer helt om beslutet om hälsocentralerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Rohdin får stöd av skribenten.

Bild: Carole Tärnudd

Annons

Svar till Lennart Rhodin, GD Debatt: Lennart Rodin oroas över Centerpartiets beslut om att rusta ner regionens hälsocentraler till hösten.

Jag kan bara instämma och tror inte heller det är någon omtanke om hälsocentralerna på landsbygden. Ska man över huvud taget tillhöra en hälsocentral då risken är större att man får träffa en läkare på avstånd över datorn än en läkare på riktigt. Det bästa blir kanske att åka direkt till akuten eller familjeläkarjouren om något händer. Vad jag vet är det inte vårdbesök vid datorn som gäller där.

Annons

Annons

Tvärtom kan den digitaliserade vård som Centern i Region Gävleborg förordar ge negativa konsekvenser i framtiden för personer som av olika anledningar inte klarar av att hålla sina digitala vårdkontakter uppe. Majoriteten av Region Gävleborgs politiker arbetar ohållbart.

Kanske är det så att Centerpartiet har tagit för stort intryck av sitt ungdomsförbund där man tror att ungdomsarbetslösheten löser sig då LAS (Lagen om anställningsskydd) avskaffas. I en provocerande film på webben har de gjort sken av att kvinnor över 45 år bara sitter i personalrummet under arbetstid och att borttagande av LAS löser sådant.

Jag vet inte vilka arbetsplatser de har besökt, eller så är det missuppfattningar om vad ett personalrum/lärarrum är. Om Centerpartiets ungdomsförbund bara vill ha arbetskraft upp till 45 år på arbetsmarknaden får de tänka på vad det kommer att kosta samhället ekonomiskt. De borde inse att man alltid befinner sig ihop med människor i olika åldrar, både i familjen och på arbetsmarknaden.

Det är bra att Centerpartiet både genomför och debatterar galna politiska förslag året före valet. På så vis kan man bilda sig en uppfattning i god tid och stoppa dessa nyliberala vindar.

Catarina Meurling

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy