Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om Andersberg, Israel, tågstopp med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Inte roligt att se, tycker skribenten nedan.

Bild: Privat

Annons

I november och december röjdes kornellbuskarna runt vår fotbollsplan, granne med centrum och skola, bort. Kvar finns en otroligt ful ”rabatt” av buskrötter och pinnar. Se fotot ovan. För oss som bor här blev ju inte resultatet av gallringen speciellt bra. Nu inväntar vi med spänning på att Gävle kommun anlitar hjälp att fixa detta. Fula spår i gräsmattor och rester efter röjningen gör att jag/vi till och med sörjer de fula kornellbuskarna som fanns här. Nu väntar vi på stordåd!

Mvh

Ingela i Andersberg

Svar till Larz Gustafsson: Jag försvarar naturligtvis inte terrorister, en absurd anklagelse utan grund. Men du försvarar en ockupationsmakt och apartheidstat, flera gånger fördömd av FN. Man kan inte förstå Israels militära agerande gentemot Gaza utan att ta med i beaktande Västbanken. Eller östra Jerusalem. Du förstår inte det. Om ockupationen vet du ingenting. Eller vill inte veta. Det stör bilden av ett "oskyldigt" Israel som bara försvarar sig mot Hamas raketer.

Annons

Annons

Lasse Ekstrand

Svar till Stickan: I landområdet i fråga – som under en tid var det brittiska mandatet Palestina – har det bott judar i flera tusen år. De första kom inte dit 1948. Då utropades staten Israel, för att förföljda och jagade judar skulle få en egen stat. Redan i Gamla Testamentet förutsägs bildandet av denna stat. Nu kommer väl någon stursk akademiker med en massa spetsfundigheter, men jag tar risken.

Svar till "Också kristen": En sann kristen stöder Guds förbundsfolk, judarna. Att kalla Israel för apartheidstat tyder på okunnighet. Vad vet du egentligen om apartheid? Jag var med och demonstrerade mot just apartheid då det begav sig. Lyckligtvis har Sydafrika skakat av sig det oket, liksom Namibia och Zimbabwe. Det är inte alls bara jag som kommit till tals om Israel. Här har det förekommit magistrala brösttoner och akademiskt översitteri. Så hela skalan finns representerad. Leve Israel!

Larz Gustafsson, Gävle

Fotnot: Med dessa tre inlägg är det streck i debatten om konflikten i Mellanöstern för den här gången.

Insändarred.

Om inte Gävle kommun äger Länsmuseet så är det dags nu. Det bästa projektet är att där installera bibliotek och kulturens hus! Sjömanskyrkan är väl också ett kulturhus? Parkering för besökare finns och kan där enkelt utökas. Lekstugan med Gävlebornas pengar är skamlig och saknar intelligens.

Annons

Farfar

Helt fruktansvärt att visa hockey varenda kväll på en av statskanalerna. Ett hån mot dem som normalt gillar SVT1 och SVT2 bland annat eftersom, enligt uppgift, dessa skattebetalda kanaler dessutom ska vara helt reklamfria och ska erbjuda en blandad mix av program anpassade för olika tittargrupper.

Annons

Hatar lagbrott

Jan Stene, vilken spännande berättelse du skrev i din insändare som svar om Priapos trädgård och träden i rondellen. Visste inget om den historien, det gav mig en annan syn på bilen i rondellen. Tack

Karin

Svar till "Buss är fina fisken" 27/5: Jag kan bara hålla med om tågstopp i Hagsta. Dumt oavsett om det är snabbtåg i 250 km/tim eller vanligt tåg, Kundunderlaget är för knappt och kommer inte att växa... Men tågstopp finns redan i Skutskär!

F.d Hamrångebo

Svar till "Buss är fina fisken" 27/5: Jag tror du inte tagit allt i beaktande. Det finns människor som kan tänka vilja ta sig längre norrut än till Bergby. Arbetspendlare till Söderhamn exempelvis. Bor man en bit norr om Gävle, Ockelbo eller Trödje som exempel, är det enklare och mer tidssparande att förflytta sig till Bergby för att stiga på ett norrgående tåg än att transportera sig söderut till Gävle för att ta ett tåg. Sedan behöver det ju inte vara hugget i sten att alla tåg ska stanna i Hagsta.

Annons

F.d. bilpendlare norrut

Svar till Olle Ljungbeck: Många av Sveriges kommuner har redan tagit bort möjligheten att betala parkering med mynt och nu i maj byter även Gävle Parkeringsservice AB till kontantfria automater. Myntbetalning medför höga kostnader, men förändringen är även viktig för vår miljö då vi slipper alla transporter för att hantera mynt. I fortsättningen betalas parkering med betalkort i våra parkeringsautomater eller via app, SMS-tjänst eller talsvar. Vill eller kan man inte installera en app i sin mobiltelefon går det enkelt att skicka ett SMS eller ringa för att betala sin parkering. Instruktioner om hur olika betalfunktioner fungerar finns på vår hemsida eller går att beställa via vår kundtjänst 026-178280.

Gävle Parkeringsservice AB

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan