Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om cykelbanor, tjuvar, Storviksbadet med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatten om cykelbanan fortsätter med ett inlägg nedan.

Bild: Privat

Annons

Angående cykelbanan som korsar Lundvägen: Cyklar själv denna väg flera gånger i veckan. Har funderat kring denna kant, den är verkligen "i vägen". Kommunens svar är väl inte direkt genomtänkt. Cykelbanan korsar vägen där den är som högst, svårt att se stora vattenmassor rinna uppför backen och ut på denna sida. Men jag kanske missbedömer det hela. Det lustiga är att kommer du cyklande från andra hållet finns det ingen kant alls mot cykelbanan när du korsat Lundvägen. Borde väl varit en kant på den sidan också om argumentet ska hålla?

Glad cyklist

Svar till Lasse Ekstrand: Det var Gaza jag skrev om. Trist att du försvarar terrorister. Vad du tycker är för övrigt totalt irrelevant.

Annons

Larz Gustafsson, Gävle

Finns det några som är mer uppfinningsrika än tjuvar? Nu har de börjat stjäla fönsterbleck också. Och de ska vara i koppar, så de kan få bra betalt av skrothandlaren. I lördags natt var de på Byggmästargatan och stal våra fönsterbleck. Tjuven färdas troligen på cykel, för att lätt och obemärkt komma undan. Så har ni fönsterbleck av koppar ska ni vara lite mer uppmärksamma den närmaste tiden. Polisen är underrättad, likaså några skrothandlare i stan.

Annons

Trött på tjuvar

Bor ej i Storvik, men jag tycker att de styrande i kommunen har tagitsig vatten över sina huvuden (dock ej i Storviksbadet). Hur kan man köra över en kommundel så hemskt? Faktum är ju att de som bor i Storvik betalar ju skatt till Sandvikens kommun, men om de slapp så skulle de nog göra det. Det är ett mycket dåligt styre i kommunen och man kan ju vad det ska ta vägen med alla intelligenta förslag som de har. Jag vet var jag lägger min röst vid nästa val.

Affealex

Hur kan hyresvärdar vara så nonchalanta mot äldre och handikappade? Iskalla golv och med en lufttemperatur på19-20 grader,(+ fuktbubblande golvmattor) kan få vem som helst att huttra. Golven kyler ner allting i lägenheten och hyresgästerna får lägga sig i iskalla sängar och dra lager av täcken på sig. Värdarna tänker bara på hur hyran kommer in, inte hur hyresgästerna lider i kalla lägenheter. Och de frysande behöver ju inte tugga vid matbordet, tänderna hackar ju helt av sig själva.

Annons

Frysande handikappad pensionär

Det skrivs väldigt mycket om Israel och Palestina just nu, Om jag inte minns fel så var det i min kristendomsbok en karta en gammal biblisk karta med Palestina och Judéen. Detta förmodar jag är de ursprungliga länderna innan några klåfingriga politiker lade sig i. Jag gick i skolan på 50-talet, kanske någon som kommer ihåg.

Annons

Stickan

Håller med KD om hur staden långsamt håller på att förändras och kvävas (GD Debatt 25/5). Jag vill gå ett steg ytterligare, så mitt förslag är att öppna upp Nygatan för trafik igen och tillåt parkering efter gatan. Eldrivna bilar blir fler och fler så avgasfrågan är inget problem längre, dessutom är eldrivna bilar tysta. De styrande i Gävle behöver bara snegla på grannstaden Sandviken för att konstatera hur effektivt man släcker ner en stad och då syftar jag på Hyttgatan som förut var Sandvikens pulsåder. Då var det roligt att besöka Sandviken, alla affärer var igång, ingen grå papp i skyltfönstren med budskapet ”Affären upphört”. Det var liv och rörelse i stadskärnan.

Eoq

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan