Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Lättat strandskydd innebär nog mest fritidsboende

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tror inte att ett reformerat strandskydd gynnar en kommun som Ockelbo.

Bild: Markus Boberg

Annons

Svar till Olle Persson, GD Debatt: Jag bor i Ockelbo kommun och här har vi mycket vatten, både rinnande, insjöar och tjärnar. Är lite kluven till ditt resonemang. Ska bara de som har råd få bygga vid vatten, eller vad är det frågan om? Innan detta beslutas vill jag ha helt klart om hur det är med skattefrågan. Vilka regler är det som gäller?

Annons

Annons

Om till exempel Ockelbo kommun skulle falla för frestelsen och lätta på strandskyddet på vissa ställen så det går att bygga, hur mycket skulle kommunen få in i skatt?

Det kommer ju att bli väldigt många förpliktelser också. Vägar ska byggas, el ska dras fram, bredband likaså, vatten och avlopp ska ordnas, sopor ska hämtas med mera. Kan man inte få folk att flytta hit självmant utan måste locka med superlägen på tomter undrar jag vart vi är på väg.

Det är väl en sak om det är frågan om permanentboende, då är jag med på noterna, då blir ju fastighetsägarna invånare i kommunen och betalar skatt som vi andra. Men jag är rädd att det mest blir fritidsboende eftersom det saknas jobb i kommunen.

Sälj inte matsilvret förrän ni vet svaret

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan