Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Insändare: Finsk sisu – kan det vända trenden i Brynäs?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Brynäs nya huvudtränare Mikko Manner. Foto: Tomi Hänninen/Newspix24 © Bildbyrån

Annons

Mikko Manner har presenterats som ny huvudtränare i Brynäs och förhoppningarna är stora att han ska kunna vända den stadigt nedåtgående trenden. Att tillsätta tränare och värva spelare är de akuta åtgärder som behöver göras snarast, oavsett att årsmötet närmar sig.

Annons

Annons

Rekryteringen av ny klubbdirektör kan dock vänta till efter den 22 juni. Jag instämmer helt med Dan Ekholms uttalande att det är fruktansvärt odemokratiskt av den nuvarande styrelsen att ge i uppdrag till två tillförordnade ”konsultdirektörer” att rekrytera ny klubbdirektör. Bygger det förfarandet på nuvarande värdegrund i Brynäs IF? Tillsättning av ny klubbdirektör måste givetvis skötas av den nya styrelsen.

Beträffande sammansättningen av en ny styrelse så bör valberedningen, med tacksamhet, till årsmötet föreslå den grupp kompetenta personer, med Magnus Kangas som förslag till ordförande, som tagit eget initiativ.

Om de tre nuvarande styrelsemedlemmarna som har ett år kvar på sitt mandat vägrar att ställa sina platser till förfogande så blir det ändock majoritet för fyra nyvalda ledamöter vid eventuell oenighet i styrelsen.

Väljer valberedningen att avstå från det dukade bordet är det nog klokt att ha ett datum förberett för extra årsmöte…

Utnämningen av en ny huvudtränare kan vara början på vägen uppåt – och glöm inte att en drake stiger i motvind!

Gästrikepojk i Leksandland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan